Home>Nyhet>Fantastisk vinterferie
Macintosh HD:Users:Lsir:Downloads:52980005_10213964152833633_8452613501020536832_n.jpg
Nyhet

Fantastisk vinterferie

Fantastisk vinterferie. Den beste på mange, mange år. Vi glemmer fort at det var snøfattig. Alle sitter igjen med gode minner om tilnærmet påskestemning.

Dagene startet med skarete føre og ble avsluttet med slushføre. De fleste dager var det så varmt at det var god anledning til å sette seg ned i solhellingen og nyte solstrålene og medbrakt lunsj. I slutten av februar.

Værmessig den beste vinterferien jeg har opplevd på de 37 år vi har hatt hytte i Sirdal. Løypemannskapene har gjort en glimrende jobb denne uken for å redde den lille snømassen som kunne bearbeides. De har lagt forholdene godt til rette, for utenom løypetraseene var det mange steder med svært råtten snø.

Den samme innsatsen har de gjort i alpinbakkene. Der har de tatt vare på kunstsnøen og lagt til rette for neste dag. Køer har det vært i skitrekkene.

Vinterferien har også gjort det mulig for de sprekeste å gå til Grubbå eller Kvinen, for å nevne noen populære turmål.

Annonse

Utenom løypene, har det vært god gang på afterski, på spisesteder og i varehandelen. Alle melder om den beste omsetning i en vinterferie, noensinne.

Årets vinterferie vil bli husket bedre enn fjorårets. Da var det snøbyger, snøføyk og kuling. Fylkesvei 45 gjennom Hunnedalen var stengt fra søndagen og ble ikke åpnet igjen før lørdagen etter. En hel uke måtte vi kjøre rundt. Snø var det i massevis, men det var ikke like lett å komme seg utendørs.

Da er det bedre å huske en annerledes vinterferie. Lite snø og varmt på dagen. Minusgrader på nettene reddet uken. Det er 30 år siden sist vi hadde en så mild og snøfattig vinter. Da kom den første snøen 16. februar og vinterferien startet 18. februar. Den uken kom det en meter snø. Da var det mye kav i løs snø. Vi hadde ikke de moderne tråkkemaskinene og organiserte løypene den gang. Løypeavgiften betales med glede.

Nå reiser vi hjem med bare gode minner. Barnebarna har vært på tur i langrennsløyper og skitrekk hver dag. Bare glede.

Flotte forhold tross lite snø i vinterfjellet. Foto: Åge Haugen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-02-28 12.20.51.jpg

Kunstsnøen har reddet skitrekkene denne vinterferien.