Home>Front>Fin utvikling på sju måneder
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-03-04 16.42.54.png
Front Leder

Fin utvikling på sju måneder

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-03-04 16.46.38.png

Ansvarlig redaktør Leif Sirevåg

Mange leser Sirdalmedia.no. Dere følger oss dag for dag. Dere deler våre historier med venner og familie på Facebook, det hjelper og øker interessen og rekkevidden for Sirdal, og dere tipser oss om begivenheter i kommunen. Det setter vi stor pris på.

Vi er nå blitt den største nyhets- og nettavisa i kommunen.

1.101 liker oss, i tillegg til 1.168 Facebook-følgere. Det er en økning på over 200 i hver av disse måle-tallene i 2019. Vi har daglig sidehenvisninger på mellom 2.000 – 4.000. Noen dager er det saker som også passerer 5.000. Vi gleder oss over suksessen. På bare sju måneder.

Vår nettavis, Sirdalmedia.no, har vist en fin og stor vekst i løpet av sju måneder. Faktiske tall fra Domeneshop viser 3.890.555 viste sider siden starten. Imponerende tall. Vi har levert 1.2 artikler i gjennomsnitt pr dag (24/7) siden starten.

Annonse

Leser-tallene for våre konkurrenter viser at Agder har 435 abonnenter i Sirdal kommune, mens Stavanger Aftenblad har 147. Det gjelder både papiravis og digital tjeneste.

Men det er ingen grunn til å hvile på laurbærene. Det er massevis av jobb som venter. Lokalpolitisk er det mange utfordringer i et valgår. Ikke minst hvordan kommunens pengesekk styres og forvaltes. Her er det grunn til å ha fokus.

Sirdal har en sunn og god økonomi. Likviditeten er god og med plasseringene de har i bank, fond og obligasjoner, så går det i null med gjelda, Da er selvkostgjelda (vann og kloakk) holdt utenom. Det er ingen grunn til å sutre, slik enkelte politikere gjør. I mange tilfeller males det et dystert bilde av kommunen. Det er feil etter min mening. Innbyggerne i Sirdal har det godt, veldig godt.

Politikerne vil gjerne ha flere innbyggere og flere arbeidsplasser. Da er det grunn til å sette fokus på turist- og hytteutviklingen i kommunen. Dette er den største private arbeidsplassen. Disse arbeidsplassene ligger i Øvre Sirdal og det kan oppleves som om alle ikke setter like stor pris på det.

Vinterferien for rogalendingene ble en suksess. At det var omkring 20.000 besøkende dagsturister og hytteeiere i forrige uke er det ikke tvil om. De gledet seg stort i finværet og svært få klaget over lite snø. ”Bakkemannskapene” gjorde en glimrende jobb og det var muligheter å gå langrenn hver dag. Alpinanleggene ble heldigvis reddet av kunstsnøproduksjonen.

For Sirdal var det viktig at hundrevis var engasjert og jobbet fra tidlig morgen til seine kvelden. Alpint, som løypekjørerne, butikkinnehaverne, hotellet og utleiehytter og ikke minst spisestedene. Alle melder om rekorder.

Ertsmyra på Tonstad kan bli en viktig arena for etablering av nye og viktige arbeidsplasser i framtiden. 200 dekar klargjøres i første omgang. Norsk Ørret har øremerket seg dette området for utvikling av smolt. Datafirmaer har også signalisert etablering her.

Sira-Kvina Kraftselskap går så det griner. Strømprisene er all time high. Selskapet tjener mer enn noensinne på vannet.

Hyttebyggingen går litt på sakte fart nå vinterstid, men det er ikke lenge før aktivitetsnivået økes med graving, skyting, støping, spikring, montering og maling. Da strømmer det på med ”pizza-biler” og røde Risabiler. Et godt tegn. Tomter er øremerket og avtaler skal skrives. I Sirdal selges hyttene raskest i landet, blir det reklamert med. Den dyreste omsatte hytta i fjor kostet 13.8 millioner kroner. Litt av en rekord.

Gledelig er det oppsvinget og preget ”Smak i Sirdal” har fått på Kvæven infosenter. Massevis av turister i helgene og vinterferien, i et improvisert lokale. Bygging av nytt kjøkken holder ikke mål. 1. desember skulle dette vært klart, men nå håper vi påsken kan feires i nytt kjøkken og permanente lokaler.

Det jobbes systematisk for å ”stoppe” de 50.000 turistene som årlig besøker Kjerag til en visitt i Sirdal. Det kan gi gode bidrag i kassen, og være med på å utvikle turistnæringen.

Nettavisa har en forholdsvis liten flate. Men ved å klikke på sakene og annonsene, finner du massevis av informasjon. Annonsemessig kommer du rett til hjemmesider, eller kataloger, hytteutbygginger og lignende. Vi har mye informasjon på et relativt konsentrert område. Nye annonsører må gjerne ta kontakt.