Home>Sport>Mer fokus på vær enn ventet
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-08 11.54.35.jpg
Sport

Mer fokus på vær enn ventet

Været har tatt mer av fokuset på årets Sesilåmi som arrangeres lørdag, enn forventet. Først var det lite snø. Så har det snudd til snø en dag. Regn den neste, og i dag er det snøbyger på Sinnes, tre minusgrader og kraftige vindråser.

Ifølge værmeldingene for morgendagen er det meldt om snøbyger og lite vind fra morgenen. Utpå dagen kan det imidlertid komme vestavind med opptil 9 m/s ved Øyarvatnet, sier Gaute Tjørhom koordinator for Sirdal Skilag.

Været er det imidlertid lite å gjøre noe med. Sånn som det ser ut, vil rennet bli avviklet etter programmet, sier rennleder Ørjan Ravndal.

Forberedelsene med å rigge til målområdet ved Sinnes skole, pågikk for fullt fredag. Observatør for Skiforbundet var på plass for å gjennomgå det nødvendige papirarbeidet.

Utendørs ble ledninger montert og lagt på plass. Gjerdene satt opp, men de blåste overende i sterke vindkast. Derfor vil trolig ikke reklamen bli montert før lørdag morgen.

Annonse

Skistativ var på plass i gården sammen med resultattavler. Provianten, med bananer og saft, var på plass på rasteplasser i løypa og i målområdet. Riggingen pågikk i rolige former, dette har de gjort i over 40 år tidligere.

Sesilåmi-starten går klokka 0800 og første deltaker over fjellet er ventet inn til mål ved 10.30-tiden.

Foto: Jon Ovedal (til venstre) og Tor Inge Tjørhom ruller ut elektrisk ledning til målområdet.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-08 11.39.52.jpg

Gaute Tjørhom monterer skilter som skal plasseres hver km før mål.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-08 12.02.37.jpg

Skistativ er på plass sammen med resultattavler.