Home>Front>Nytt praktisk kjøkken på plass
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-23 13.14.56.jpg
Front Kvæven

Nytt praktisk kjøkken på plass

Øvre Sirdal har nå fått en ny og moderne kafe for innbyggerne og turistene. Det er et ”ostehus i miniformat” med masse god varm og kald drikke og gode smaker å spise.

”Smak i Sirdal” har nå brukt det nyinnredede kjøkkenet på Kvæven infosenter i en uke. Lyst, trivelig og herlig med plass til å boltre seg ved grytene, eltemaskinen eller oppvaskbenken.

Nå er det blitt industrikjøkken etter samarbeid med Mattilsynet, arkitekt, leietakerne og kommunen. Lokalene skulle vært klar 1. desember, men på grunn av ekstra tilpasninger ble det ikke ferdig før 15. mars.

Ny strømkabel er lagt inn. Økt dimensjonering av vann og avløp er tilpasset. Sluk i golvet og nye overflater på golv og vegger, og ikke minst ny ventilasjon.

Et nytt og praktisk kjøkken er tatt i bruk. Det fungerer greit, men Selma Kvæven og Renate Albrigtsen, innehaverne av ”Smak i Sirdal”, regner med litt innkjøringstid før alt er på G.

Annonse

Viktigste nå er at kundene trives. At de får det mat- og drikketilbudet de ønsker. At de har det bra når de besøke stedet.

Lørdag var det tomatsuppe med brød som var tilbudet for varmmat. Ellers var det ostekake med blåbær, gulrotkake og masse andre kaker. Ønsker du et glass vin eller to, eller et glass øl, er det anledning til å få kjøpt det også. Selma og Renate er også stolte av den nye kaffemaskinen som kan tilby de fleste sorter kaffe.

Nå blir det innkjøring av lokalene fram til påske. De har åpent fra onsdag til søndag hver uke fram til påske, og i hele påsken er det åpent daglig.

I tillegg til mat og drikke er det mulig å få kjøpt syltetøy, pålegg, duft-ting, sitteunderlag og lignende. Ei ”krambu” med mye god smak noe som det ser ut til at folk setter pris på.

Foto: Selma Kvæven forbereder kaffe.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-23 13.09.57.jpg

Renate Albrigtsen klargjør dagens tomatsuppe.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-23 13.17.26.jpg

God kafestemning på Kvæven lørdag.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-23 13.24.38.jpg

Selma Kvæven serverer tomatsuppe til gjestene.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-23 13.13.04.jpg

Serveringsstedet er lagt utenfor kjøkkenet.