Home>Front>Tore Kvæven fikk kulturprisen
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-07 21.29.28.jpg
Front Kultur Nyhet

Tore Kvæven fikk kulturprisen

Tore Kvæven fikk torsdag kulturprisen av Sirdal kommune. ”Byggeskikkprisen” for 2019 gikk til Anette Grønning og Jostein Bjørnsen for restaurering av ”Bakkehuset” på Omlid. Ordfører Thor Jørgen Tjørhom overrakte prisene.

Begrunnelsen for kulturprisen: Tore har til nå skrevet tre bøker. For sin siste bok ”Når landet mørknar” har han oppnådd flere anmeldelser med terningkast 6. Han har også mottatt Brageprisen for denne boka. Tore Kvæven har gjennom sitt forfatterskap fenget en stor leserskare. Han viser at han legger ned mye forarbeid med grundig research, gir gode skildringer og har et flott og lettfattelig nynorsk språk. Han har satt Sirdal på kartet på en veldig positive måte.

Kulturprisen består av keramikkskjold til å henge på vegg, diplom og gavesjekk på 10.000 kroner.

Begrunnelsen for byggeskikkprisen: Prisen tildeles Anette Grønning og Jostein Bjørnsen for det arbeidet de har gjort med restaurering av ”Bakkehuset” på Omlid, og sitt store engasjement for å bringe fram historien om dette huset.

Siden de overtok huset i 2009 har de restaurert huset både innvendig og utvendig for å ta vare på, og få fram de flotte detaljer i huset. De har, sammen med dyktige håndverkere i Sirdal Håndlaft, lagt ned mange timers arbeid for å bringe dette flotte, staselige og historiske huset tilbake i god stand.

Annonse

Byggeskikkprisen består av plakett, til montering på bygg, diplom og gavesjekk på 10.000 kroner.

Under tilstelningen ble det også utdelt tre stipend til ungdommer innen idrett og kultur. Ingvald Haughom fikk musikkstipend på 10.000 kroner. Skiskytter Mathias Hegre fikk 30.000 kroner, mens Anne Ådneram som driver med dressurridning fikk 20.000 kroner.

Formålet med stipend:

Stipendordningen skal være en støtte og utvikling til videre utvikling/utdanning. Ordningen retter seg spesielt mot ungdom som satser høyt innenfor sin idrett/kunstart. Stipendet vil kunne oppfattes som en viss kompensasjon for tap av inntekt som følge av satsing/utdannelse.

 

 

 Foto: Tore Kvæven fikk kulturprisen overrakt av ordfører Thor Jørgen Thjørhom.

Ti år er brukt til å pusse opp “Bakkehuset” på Omlid.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Camera Uploads:2019-03-07 19.52.53.jpg

Byggeskikkprisen gikk til Jostein Bjørnsen og Anette Grønning for restaurering av ”Bakkehuset””.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Camera Uploads:2019-03-07 19.30.11.jpg

Stipendiene gikk til Anne Ådneram, Mathias Hegre og Ingvald Haughom.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Camera Uploads:2019-03-07 19.15.19.jpg

Blandakoret hadde framføring på Kulturkvelden.