Home>Nyhet>Trollveggen venter i Ålsheia lørdag
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-22 13.11.49.jpg
Nyhet Sport

Trollveggen venter i Ålsheia lørdag

Gunhild Kvinen, Frøydis Kvinen og Florian Sandfort fra Sirdal er påmeldt til ”Trolljeger Vinter Sirdal” . Det råeste vinterløpet finner sted på lørdag klokka 1200 i Ålsheia.

  • 95 er nå påmeldt og jeg håper vi klarer å passere 100 på løpsdagen, sier Paal Refsland, eier og daglig leder av Trolljegeren AS som holder til på Foss Eikeland i Sandnes. Siste påmeldinger tas løpsdagen.

Dette er et nytt løp. Nytt terreng og en helt ny utfordring. Du kan enten delta individuelt eller som lag. Medalje venter for de som fullfører.

Deltakerne skal løpe 2,5 – 3,0 kilometer og løypa skal løpes to ganger. Dette må være det råeste løpet når det skal løpes i snøen i tillegg til å komme seg over de oppsatte hinderne.

Løypa blir krevende, den vil være på 900 høydemeter. Ålsheia opp og ned med hinder og med oppløp på sletta nedenfor alpinbakken. Refsland regner med at det blir ganske tungt å løpe i snøen, nesten som å løpe i sand. I tillegg kan det være kaldt på denne tiden av året.

Værutsiktene på lørdag er plussgrader og overskyet vær.

Annonse

Det skal konkurreres i to klasser. En for kvinner og en for menn. I tillegg blir det en klasse for jaktlag, med to til fire deltakere. De springer i lag gjennom løypa og kan hjelpe hverandre underveis til å komme over de forskjellige hinderne.

Dette kommer til å bli en spesiell dag med en spesiell aktivitet i Ålsheia. Blir det vellykket, vil det bli en konkurranse som kommer til å bli arrangert årlig.

Foto: Trollveggen er montert i Ålsheia og er klar for lørdagens løp.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-03-27 10.08.25.png

Medaljene er klar for de som fullfører løpet.