Home>Front>Vårvær, da svinger det
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-02-28 12.20.51.jpg
Front

Vårvær, da svinger det

  • Med vårvær svinger det. Fra plussgrader til minusgrader. Fra snøen dag til regn neste dag. Vi kan ikke regne med forutsigbarhet på denne årstiden, sier Ånen Ådneram, daglig leder ved Ådneram Skitrekk.

Torsdag viser gradestokken ti plussgrader, mens det fredag morgen er forventet fem minusgrader ifølge Yr. Lørdag morgen skal det være rundt null grader.

Ådneram og Fidjeland Skitrekk har godt med kunstsnø blandet med nysnø i alpinbakkene. Ånen Ådneram kjører opp de vanlig løypene i Ådneram-distriktet fredag morgen. Da regner han med gode forhold for helgen.

  • Alle skitrekk og løyper er åpne til helgen, sier Tarjei Sporastøyl, daglig leder ved Sirdal skitrekk.

Besøksmessig har det vært en tålig bra sesong. Nå er han mest spent på hvordan siste måned og forholdene i påsken vil være. Det blir spennende for alle parter.

  • Med tidlig påske er det erfaringsmessig bedre besøk enn en sein påske, men vi håper på gode snøforhold og værmessig sol og gjerne kuldegrader på nettene, sier Sporastøyl.

I dag er det meldt snøskredfare på grunn av bløt snø. Ifølge Yr heter det: På torsdag ventes betydelig snøskredfare i region Heiane. Snøskredproblem er våt snø: Oransje fare som betyr Stor fare.

Foto: Alle trekk og løyper er åpne i alpinbakkene.

Annonse

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-10 11.33.41.jpg

Tråkkemaskinene vil preparere langrennsløypene til helgen og det ventes gode forhold.