Home>Alpint>Vått i løypene og mykt i alpinbakkene
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-28 15.09.18.jpg
Alpint Front Skiløyper

Vått i løypene og mykt i alpinbakkene

Dette er konklusjonen etter å ha vært en tur i de preparerte skiløypene og fått bekreftet fra Sirdal Skitrekk at det er mykt i alpinbakken. Torsdag ettermiddag er det sju plussgrader.

Ånen Ådneram forteller at han kjørte tråkkemaskinen på mandag for å få nysnøen til å legge seg. De siste dagene er det blitt mildvær og fryktelig bløtt.

  • Nå blir det en ny tur fredag morgen for å kjøre ut vatnet i snøen, sier Ådneram. I Sirekrokløypa er det lite snø langs Ortevatnet på enkelte partier, mens det er bedre i Flatstøldalen. På Lyseveien er det også mer snø.

Ådneram håper det blir kalde netter i neste uke, som meldt. Ellers håper han Sira-Kvina Kraftselskap utsetter brøyting av veien inn Flatstøldalen til etter påske. Denne uken har det vært på tale. Brøyting nå vil være svært ødeleggende for turistene i påsken. Dette er en svært populær plass å ferdes for turistene.

Fra Fidjeland til Ousdal vil også løypene bli tråkket med maskiner fredag formiddag. Etter å ha gått fra Haugen til Kvæven i dag, var det svært vått på enkelte partier. Føret var heller ikke mye å skryte av.

  • Denne uken er det blitt mykt i alpinbakkene. Det går imidlertid greit med skikjøringen, selv om det har smeltet noe. Vi håper at alle heiser kan gå i påsken, men det har vi ingen garantier for, sier Tarjei Sporastøyl, daglig leder for Sirdal Skitrekk. Påskeforberedelsene er nå allerede i gang.

Foto: Enkelte partier var det svært vått i skiløypene.

Annonse