Home>Front>Zero-føre i Skimaraton
NO NAME:DCIM:100NCD90:DSC_0595.JPG
Front Sport

Zero-føre i Skimaraton

197 løpere stilte til start i lørdagens Skimaraton i Ådneram. Med nysnø og rundt nullføre valgte de fleste å bruke zero-ski på dette rennet. Halvmaraton var 23 kilometer og maraton var 45 kilometer. Løperne gikk to sløyfer. Først inn Flatstøldalen og tilbake til målområdet ved Frikvarteret før siste runde gikk rundt Sirekrok. Bakken opp skitrekket var knallhard.

Einar Kalland-Olsen fra Haugesund ble vinner av spurtoppgjøret i helmaraton med tiden 2.33.52.2 foran Tor Jøran Ravndal, Gjesdal som ble nummer to foran faren, Tor Joar Ravndal, som fikk tredjeplass.

Kalland-Olsen gikk på blanke ski, det samme som under Sesilåmi. Jeg byttet heller ikke ski under veis. Den bratte bakken opp skitrekket var knallhard, men ellers var det jevn stigning. Det var også viktig å holde konsentrasjonen oppe gjennom alle svingene.

  • Min feil at jeg ikke hadde sjekket utstyret. Kjedelig sier Tor Jøran som hadde to trinser som røk under løpet. Siste gangen ofret faren sine staver og da måtte Tor Roar låne staver. Likevel klarte de andre og tredje plass. Tor Jøran ledet klart før stavtrøblet satte inn.

Tor Joar sier at det ikke var noen god opplevelse verken for han eller sønnen. Sånt bør helst ikke skje. Han går så langt som å si at det var et mislykket renn.

Wenche Lægraid Kvæven, Sirdal Skilag ble vinner av kvinneklassen med tiden 2.59.51.1 Sist helg ble hun nummer tre i Sesilåmi.

Annonse

Torjus Idland vant halvmaraton for tredje året med tiden 1.15.50.5. Marianne Nygaard fra Sandnes ble vinner av kvinneklassen med tiden 1.26.26.6.

  • Dette var dritgøy, sa pakistanske Amy Mir fra Stavanger etter at hun hadde fullført halvmaraton. Det er nå seks år siden hun lærte å gå på ski.

Sist helg var hun deltaker i et løp over Hardangervidda, med pulk som veide 47 kilo og overnatting i telt. En hard og strabasiøs opplevelse som hun brukte 53 timer på å fullføre. Skikonkurranse er gøy og hun håper flere utlendinger vil delta.

Lars Vagle arrangerte Sirdal Skimaraton for åttende gang. Blant deltakerne var det bare lovord om arrangementet og løypene.

Foto: Lars Vagle har akkurat startet fellesstarten av skimaraton.

NO NAME:DCIM:100NCD90:DSC_0638.JPG

Wenche Lægraid Kvæven vant kvinneklassen maraton.

 

NO NAME:DCIM:100NCD90:DSC_0606.JPG

Eivind Lie, Equinor (klasse 40-49) på drikkestasjonen for maratonløpet.

NO NAME:DCIM:100NCD90:DSC_0607.JPG

Magnus Haug, Sandnes fornøyd med trimløpet.

NO NAME:DCIM:100NCD90:DSC_0611.JPG

Torjus Idland vant halvmaraton.

NO NAME:DCIM:100NCD90:DSC_0613.JPG

Uff, dette var knallhardt og ennå er han ikke til topps på skitrekket.

NO NAME:DCIM:100NCD90:DSC_0632.JPG

Bjørn-Martin Staavi, Sirdal Ski, var sliten etter å ha kommet i mål på maratondistansen.

NO NAME:DCIM:100NCD90:DSC_0621.JPG

Einar Kalland-Olsen i tet opp skitrekket foran Tor Joar Ravndal.

NO NAME:DCIM:100NCD90:DSC_0626.JPG

Amy Mir syntes det var dritgøy å gå halvmaraton.

 

Resultater: