Home>Front>Drømmetur til Sirdals tak
Front Nyhet Turløyper

Drømmetur til Sirdals tak

  • For en drømmetur. Helt fantastisk å nå Urdalsknuten (1.434 meter) i dette flotte været, forteller Gunhild Kvinen som var sammen med Eli Haugen under sesongens flotteste skitur på torsdag.

De spreke damene ble kjørt inn til Monsbakkene sammen med tre hunder, Gordon setterne Merkel, Roxy og Embla. Så langt har Sira-Kvina Kraftselskap brøytet Suleskard-veien. I begynnelsen hadde de noen lette snøbyger, men etter hvert ble det bare blåere og blåere himmel.

Da de kom til Rosskreppfjorden, snørekjørte de over fjorden med skøyteski. 11 kilometer på 45 minutter må sies å være meget bra.

  • Eli og jeg har snakket om denne turen i tre år, men det har ikke klaffet før nå. Været, føret, nesten vindstille var helt utmerket, sier Gunhild, som bærer det kjente navnet etter sin oldemor. Selv er hun datter av Odd og Tone Kvinen.

Både Gunhild og Eli håpet at de skulle få oppleve reinsdyr, men det ble bare med sporene. Derimot fikk de oppleve og se en del ryper under veis. Det gledet.

  • Siden der var så vindstille og steikende sol, måtte vi nyte utsikten og det flotte været på toppen. Vi lå lenge og solte oss på Sirdals tak som er 1.434 meter, forteller Gunhild.

Gunhild hadde samme turen i sommer med familien. Med båt over fjorden, hadde hun sine to barn på fire og seks år med seg til topps. En fantastisk kjekke sommertur, minnes Gunhild.

Terrenget fra fjorden opp til toppen er greit, men det er en del høydemeter. Torsdagens tur var på litt over 50 kilometer, samme distanse som Sesilåmi. Bare her var det mer stigning.

Annonse

Føret var av beste merke. Hardt i begynnelsen av dagen og litt slush på hjemturen. Spesielt ned hellingene fra Urdalsknuten. Noen steder måtte de ta av skiene fordi det var snøbart. Lite snø var det på hele turen.

Turen startet ved 11-tiden og de var ikke tilbake i Suleskard før ved 19-tiden der bilen ventet. På hjemturen passerte de over Kilen og Øyarvatnet, noe som også gikk greit.

En god dag på skøyteski, med mange gode minner. Gunhild returnerer til Nordsjøen som sykepleier offshore på tirsdag, hun vil leve lenge på denne flotte dagen.

Foto: Eli Haugen (til venstre) og Gunhild Kvinen på toppen av Urdalsknuten.

Snøbart i sørhellingene mot toppen. Her er det Gunhild Kvinen på vei oppover.

Fortjent hvil på Urdalsknuten for Gordon setterne Merkel, Roxy og Embla.