Home>Front>Premiere på filmen ”Fjellfolk”
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-04-05 16.50.22.png
Front Kultur Nyhet

Premiere på filmen ”Fjellfolk”

Førstkommende søndag er det premiere på filmen ”Fjellfolk” på Sirdal kommunale kino på Tonstad, klokka 1700. Sirdal fjellmuseum på Kvæven viser den onsdag 17. april klokka 1800.

Filmen tar utgangspunkt i livet i Sirdal på 1930-tallet, i arbeid og fest. Vi får se barn på skolen, smedarbeid, baking, snaresetting og bryllup. De unge sliter med valget mellom et karrig liv hjemme og drømmen om Amerika. Radioen har nettopp gjort sitt inntog. Naturen er et mektig bakteppe og vi får se hvordan folk lever i – og høster av den.

Ideen til filmen var det Magnar Undheim som hadde i den tiden han jobbet på Sirdal fjellmuseum. Filmen kom i stand i samarbeid med fotograf Svein Rune Skilnand. Den lå på vent i to-tre år og innspillingen tok fire år. Sirdal kommune og Film Sør har støttet filmprosjektet.

Skuespillere er John Ove Sinnes, Olav Sinnes og Torbjørg Haugen. De tre spiller hovedrollene. Ellers er Tor Jostein Bjunes prest i et bryllup der Tøri Ådneram er brud og John Ove Sinnes brudgom. Olav Tjørhom spiller lærer, mens Paul Olav Ousdal spiller bryllupsmarsjen på fela. Musikk til filmen er det orkesteret Myrull som sørger for.

Regi: Magnar Undheim / Produsert av SRS Media / Foto: Svein Rune Skilnand / Klipp: Magne Østby

Annonse

Foto: Olav Sinnes under innspillingen av filmen. Foto: Per Magne Sinnes.