Home>Friluft>Luksustelt i Rondane
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-04-03 10.55.12.png
Friluft Nyhet

Luksustelt i Rondane

  • Sel kommune har vært flinke til å være i dialog og tolkning av offentlige bestemmelser ved etableringen av Arctic Dome Rondane, sier Pål Erik Skaugen, innehaver av Smuksjøseter Fjellstue i Høvringen i Rondane.

Siden Julie Olsen ønsker å etablere glampingtelt ved Hødnetjødn og har søkt kommunen om dispensasjon for kommunedelplan Sirdal nord, har vi sett nærmere på glamping i landet.

Skaugen har startet med ett glampingtelt i første omgang. Han har kalt det prøveperiode og midlertidig plassering av luksusteltet. Etter fem måneder med vinter, vil det bli flyttet til en ny plass i sommer. Teltet er plassert på privat grunn.

  • Responsen fra publikum, helst norske og danske, har vært meget god. Vi har fullbooket hver helg i vinter og fram til sommeren, sier Skaugen og legger til at sosiale medier har gitt oss mye gratis markedsføring om det nye produktet og Høvringen spesielt.

Luksussuiten er plassert midt i naturen og gjestene kan nyte solnedgangen over Jotunheimen. Oppleve naturen på nært hold. Dette er et samarbeid med fjellstuene Smuksjøseter, Øigardseter og Putten seter. Dette er en unik opplevelse og glampingteltet er plassert ved grensen til Rondane Nasjonalpark.

Skaugen innrømmer at luksussuiten er arbeidskrevende. Tilbudet er høyere enn det som tilbys på setrene og prisen er deretter. Standarden er høy, med god frokost og lokal matservering. Teltet har toalettfasiliteter utenfor og god oppvarming.

  • Med et ferskvareprodukt som dette må vi prøve oss fram. Vi vurderer å øke med et par telt til, men innen turisme svinger det fort, så vi går forsiktig fram, sier Skaugen som er godt fornøyd med responsen så langt.

Glamping er kommet for å bli. Rondane prøver seg fram med sitt produkt. I Lofoten finnes andre tilbud sammen med Hallingdal, Nedstrand, Brokke og Åndalsnes for å nevne noen.

Annonse

Lokalmat servert på døra, kaffe på senga, stjernehimmel i taket og vidda for oss selv. Glem hytte på fjellet – det er dette som er livet! Fredag kveld. Vi har forlatt byens kjas og mas for å nyte fred og ro i fjellet. Målet er et igloformet telt med vinduer mot vidda og stjernehimmelen i taket, skriver Torild Moland i Magasinet Reiselyst etter å ha prøvd tilbudet i Rondane.

Prisen er kroner 2.500 per natt (hverdager) og kroner 3.000 (helg). Frokostkasse bestilles til 350 kroner. Kveldsmaten er tapas matkasse kroner 550 (snacks med drikke) eller en Storronden fjelltapas til kroner 1.500.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-04-03 12.18.22.png