Home>Nyhet>Rolig påske for beredskapen
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-04-12 12.59.39.jpg
Nyhet

Rolig påske for beredskapen

Snøscootere og mannskapet i beredskapsgruppene i Sirdal har hatt en usedvanlig rolig påske så langt. Lite og nesten ingen ting å gjøre. Legevakten i kommunen opplyser at det har vært mindre pågang dette året enn det som er vanlig i påskeuken.

  • Småskader er det eneste vi har hatt denne påsken, sier vaktleder Frode Sunde i Speidernes beredskapsgruppe i Ådneram.

Norsk Folkehjelp Jæren melder også om en svært rolig påske, opplyser vaktleder Alexander Torgersen.

  • Luftambulansen har hatt ett oppdrag i påsken og det skyldtes sykdom, sier Morten Bruland Eidså, vaktleder ved Sandnes Røde Kors Hjelpekorps på Sinnes.

Kjemperolig påske, vi har ikke hatt noen solbrente på besøk en gang. Da håper og tror jeg at turistene har brukt vett og brukt solkrem, sier Bruland Eidså.

Langfredag satte snøsmeltingen en endelig stopper for løypekjørerne denne sesongen, melder Sirdalsløyper. Brua over Nessetfossen kom i høst, hvis ikke hadde sesongen i Fåråsen-løypene vært kortere. Det har vært en utfordrende sesong med lite snø og vind, som har krevd sitt av mannskap og utstyr.

Sirdalsløyper beklager at det ikke har vært forhold til å komme inn i Jogledalen med maskiner i vinter, og vanskelig til Kvinen og deler av Instestølløypa.

Annonse

Heldigvis har det vært gode forhold i Degløypa og Forsbergløypa. Disse er fremdeles fine å gå i. Det har også vært en god såle i Fåråsen, Hønedalen og deler av Finnstølløypa.

Foto: Snøscooterne har helst stått rolig i påsken.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-04-12 12.50.31.jpg

Redningshelikopteret har ikke vært nødvendig å bruke i Sirdal denne påsken. Her fra øvelsen før påske.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-04-20 13.58.15.jpg

Vaktleder Frode Sunde ved Speidernes beredskapsgruppe har også hatt en rolig påske.