Home>Front>Siste spillejobb for Øystein
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-05-17 15.41.11.png
Front Nyhet

Siste spillejobb for Øystein

  • Nok er nok. Nå klarer ikke helsa mer etter at jeg har fått revmatisme. 56 aktive år i forskjellige korps må være bra, sier Øystein Brekke, som hadde sin siste spillejobb i Sirdal Musikkorps 17. mai.

Avslutningen ble travel. Først flaggheising på Tonstad. Deretter tog på Sinnes før de returnerte til nytt tog på Tonstad. Siste spillejobb var Eik i Hovsherad. Det ble avsluttet med blomster til Øystein Brekke for en lang og tro tjeneste.

Øystein startet i Nylund guttemusikkorps i 1955. Fortsatte i Samvirkende fra 1961. 1971 flyttet han til Sirdal, men hadde ti års pause før han i 1981 meldte seg til tjeneste igjen i Sirdal Musikkorps. Da pendlet han til Stavanger i mange år og kombinerte spilling med både Sirdal og Stavanger Janitsjar.

  • Kjempekjekt. Har kost meg med spillingen i alle år og det har vært en kjær hobby, sier Øystein, men er irritert over at innsatsen til korpset ikke blir verdsatt. 8.000 kroner i årlig støtte fra kommunen føles som ingen ting. Legg bort festtalene og støtt opp om musikkorpset. Kommunen trenger korpset hele året, ikke bare på 17. mai.

På Sinnes var det delvis skyet og litt vind, men sola tittet fram innimellom. Tonstad hadde det litt varmere og litt mer sol.

Foto: Øystein Brekke fikk blomster for en lang og tro tjeneste. Her fotografert med sin dirigent, Renate Osnes. (alle foto Tonstad: Erling Ernst Josdal).

Toget kommer marsjerende over brua på Tonstad.

Annonse

Sirdal Musikkorps hadde en travel 17.mai med to spillejobber på Tonstad, en på Sinnes og en i Hovesherad.

Småskolen (1. – 4.) ved Sinnes skule opptrådte under tilstelningen i gymnastikksalen.

Mange veteranbiler deltok i 17.mai-toget på Sinnes.

Toget på Sinnes snudde i rundkjøringen ved Fjellstuå.