Home>Front>Spektakulære zip-lines over vatnet
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Bilder 2018:2018-10-07 13.12.10.jpg
Front

Spektakulære zip-lines over vatnet

  • Vi klargjør nå to spektakulære zip-lines over vannet. I tillegg har vi laget en ny Mountain cars løype, sier Tarjei Sporastøyl, daglig leder for Sirdal Resort.

De to nye zip-lines er på henholdsvis 190 og 230 meter. Den lengste de hadde i fjorårets sesong var 67 meter. Start er i klatreparken og en vil da suse over vannet til hytta som ligger like ved innkjørselen til Tjørhomfjellet.

Du tar den ene løypa bort, går over to hinder og klatrer opp i et 15 meter høyt tårn for så å returnere tilbake til klatreparken. Ellers er det også laget en ny løype i klatretårnet.

Sirdal er blitt en attraksjon rikere med den utvidede klatreparken. For de fastboende. For hytteeierne. For turister i gjennomgangstrafikk. Fram til 22. juni er det åpent lørdag og søndag fra klokka 1100 – 1730. Fra 22. juni blir det åpent hver dag.

Sikkerhet er tydelig i høysetet. Enten du tar de lette eller den krevende løypen, skal den enkelte feste selen/kroken i wiren som følger deg fra start til mål. En betryggelse for deltaker og pårørende. Det er derfor lettere for de fleste å prøve alle utfordringer når de føler seg trygge på å ikke falle ned.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Bilder 2018:2018-10-07 14.10.42.jpg

Klatreparken utvides med to zip-lines over vannet til fv 45.

Annonse

Klatreparken er delt inn i tre kategorier. Oransje løyper for de fra 80 til 110 cm. Disse kunne velge to løyper, Snøfteløypen og Hulderen. Grønn løype er for de fra 110 til 140 cm. Trollveggen-løype er litt vanskeligere enn de oransje. Den mest krevende i fjor var i Furuskogen og er blå, for de som er høyere enn 140 cm.

Vi besøkte klatreparken flere ganger i fjor. De minste storkoste seg og gikk gjennom løypene gang på gang. De eldste ville etter hvert ha flere utfordringer og flere løyper. Etter noen gjennomkjøringer var det liksom nye forventninger som ventet.

Høyt & Lavt har nå innfridd forventningene sammen med Sirdal Resort og kommet med flere utfordrende og spennende løyper. De nye zip-lines går nesten over til fylkesvei 45 og det vil være godt synlig med de nye løypene fra veien.

Kjøp av billetter gjøres online. Du må booke billetter i forkant før du kommer for å benytte Høyt og Lavt sine apparater. Du går inn på følgende:

www.høytlavt.no/sirdal/billetter

Sirdal Resort har investert fem millioner kroner i klatreparken. Det er et franchiseopplegg i samarbeid med Høyt og Lavt, som hittil har 14 parker rundt omkring i landet.

Tarjei Sporastøyl forteller at de har kjøpt et ferdig opplegg fra Høyt og Lavt som inneholder prosessen, organiseringen av opplegget og designet.

Målsetningen for Sirdal Resort er å bli like attraktive for sommersesongen som de er vinterstid. Sporastøyl  vil gjerne at det blir et resort som kan tilby kjekke aktiviteter hele året.

  • Det gjelder å få stoppet en del av gjennomgangstrafikken sommerstid, samtidig tilby hytteeierne mer aktiviteter og tilbud, sier Sporastøyl.

Sirdal Resort har også pusset opp restauranten til sommersesongen. Ny meny er også på plass sammen med en ny kjøkkensjef fra Canada.

Foto: Eric Knutsen og Andrine Meland i sving i klatreparken under fjorårets sesong.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BLOGG SM 2018:2018-07-14 11.33.44.jpg

Ny løype for Mountain Cars denne sesongen.