Home>Kvæven>”Urtehagens venner”
Kvæven Nyhet

”Urtehagens venner”

Lokale ildsjeler i samarbeid med fjellmuseet og kaféen Smak i Sirdal, har satt i gang dugnad og startet «Urtehagens venner». Mandag var første treff. Tanken er å samles annenhver mandag fra klokka 0900 nå i sesongen, og alle som har interesse av å bli med kan stille opp.

Medisinhagen er en del av fjellmuseet og viser urter brukt i behandling av skader og sykdom, og for lettere plager. I Sirdal vet vi at mangel på leger og moderne medisin har gjort at man måtte nytte seg av lokale planter, og etterhvert som reisevirksomheten økte, ble også urter fra andre steder i verden introdusert.

Det var Jarona Ilo, en ildsjel fra Estland som i flere år var en ressurs for bygdetunet, som etablerte urtehagen på Sirdal Fjellmuseum.

  • Det har vært en kjekk dag, og vi har fått gjort mye. Nå gleder vi oss til fortsettelsen. Vi ser for oss at urtene blir brukt både i formidlingen av kulturarv og i matlaging på Smak i Sirdal, sier Ingvild Fagerheim Skadberg.

Førstkommende lørdag klokka 1300 blir det kurs med Margunn Ueland fra bloggen «Margunns kjøkkenhage», og forfatter av boken med samme navn. Margunn brenner for kortreist mat, og kan gi inspirasjon til hvordan man dyrker grønnsaker rett utenfor stuevinduet. Deltakeravgift er 150 kroner. Billetter kan kjøpes her https://www.sirdal.kommune.no/lag-din-egen-kjoekkenhage.6208650-412721.html.

Foto: Helin Morel i arbeid i urtehagen.

Annonse

Ingvild Skadberg, Annbjørg Tjørhom og Solbjørg Tjørhom i aksjon i urtehagen.

Eva Tennfjord 

Solbjørg Tjørhom og Renate Albrigtsen deltok i dugnaden.