Home>Kommunen>Fem moderne omsorgsboliger
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-06-21 11.38.19.jpg
Kommunen Nyhet

Fem moderne omsorgsboliger

Ordfører Thor Jørgen Tjørhom overtok fredag fem nye, moderne omsorgsboliger på Tonstad. Alle med universell- og livsløpsstandard. Totalt 570 kvadratmeter som inneholder fem leiligheter a 72 kvadratmeter, et felles-/oppholdsrom og to overnattingsrom for pårørende.

Budsjettet for boligene var på 15 millioner kroner, men ordføreren kunne tilbakeføre 1,6 millioner kroner som ikke var brukt, til kommunekassen. Ordføreren syntes det var kjekt at noe var blitt billigere enn budsjettert. Husbanken har tilført prosjektet et lån på sju millioner kroner.

Det var mye skryt av husbankens veiledere til dette prosjektet. Leilighetene er innredet for funksjonshemmede og det er montert justerbart toalett i tillegg til justerbar vask. Det er lagt opp heis i taket dersom vedkommende må transporteres fra seng til toalett eller dusj.

Ingen dørterskler og dermed svært godt tilrettelagt for rullestolbrukere. Stolen kan parkeres i inngangspartiet hvor det er mulighet for lading.

Ole Johan Dolve har vært arkitekt for prosjektet. Kristian Reme i Prosjektgruppa A.s var prosjektleder og Stig Hetland fra Hellvik-Hus hadde totalentreprisen. Prosjektleder for kommunen var ass. rådmann Jan Birkeland.

Annonse

Foto: De nye omsorgsboligene er klar nå for bruk.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-06-21 11.14.59.jpg

Kristian Reme (til venstre) og Stig Hetland holder snora som ordfører Thor Jørgen Tjørhom skal klippe.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-06-21 11.39.21.jpg

Boligene glir godt inn i eplehagen på Tonstad.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-06-21 11.30.48.jpg

Moderne boliger med takheis og justerbart toalett.