Home>Nyhet>”Med hjerte for Sirdal”
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-06-25 12.13.48.jpg
Nyhet

”Med hjerte for Sirdal”

Dette handler om å ta initiativ. Gjøre Sirdal til en bedre plass å bo. Ikke bare for de velstående, de som lykkes, men for alle. For rusavhengige, for innvandrere, for enslige, for nyskilte og for pensjonister, for oss alle.

Sirdalskameratene i Øksendal har startet en uavhengig organisasjon; ”Med hjerte for Sirdal.” En hjelpende hånd. Steinar Skretting, styreleder, Arne Ivar Haughom, kasserer og Ulla Markussen leder for matutdelingen.

Denne organisasjonen ønsker å ha en bred profil hvor alle typer organisasjoner, bedrifter og privatpersoner kan engasjere seg i å gjøre Sirdal enda bedre å bo i.

”Med hjerte for Sirdal” er med i et samarbeid med Matsentralen i Rogaland. Den lokale foreningen gleder seg til å være med å bidra til mindre matsvinn og samtidig få være en hjelpende hånd til de som trenger det.

  • Vi henter mat hos forskjellige leverandører, dette utgjør nå ett tonn pr måned, sier Skretting. Tonstad Bakeri, Coop Tonstad og Jæder på Ålgård leverer mat og i sommersesongen får de jordbær til utdeling fra en lokal produsent.

I starten av november 2016 var det bare tre til sju personer som hentet mat hver torsdag. Alle får med seg fem måltider. Nå er det nærmere 20 personer som får mat. Til sammen er det delt ut 5.000 måltider.

Annonse

Etter at Sirdalskameratene ble medlem av Matsentralen i Sandnes, har antallet som henter måltider økt. Maten som deles ut er mer variert. Dermed blir det er mer variert mat og sunnere kost.

Alt arbeidet utføres uten honorar. Sirdalskameratene driver også gjenbruksbutikken i gamle Øksendal skole. Pengene fra gjenbruksbutikken går til å drive med matutlevering. I tillegg arrangeres grillaften, tacokveld, fårikålkveld og julebord, for å nevne noe. Det blir også gitt gavekort til jul.

En aktiv gjeng i Øksendal altså og hvis du vil bidra på noen måte, er det bare å kontakte Steinar på telefon 91626267 eller Ulla 95095255. En hjelpende hånd, et tips om noen som trenger hjelp eller et bidrag, mottas med takk.

”Med hjerte for Sirdal” jobber nært med NAV, Soknerådet, Diakonutvalget, og Tonstad Idrettslag for å nevne noen.

Gjenbruksbutikken er åpen hver torsdag fra klokka 1530 – 1800 og den siste lørdag i måneden fra klokka 1100 – 1400.

  • Mange sliter med å komme å hente måltider selv. Da kan de bare alliere seg med andre eller ringe oss, så hjelper vi til, sier Ulla og legger til at det er all slags mennesker som trenger hjelp.

Foto: Ulla Markussen og Steinar Skretting med hamburgere fra Jæder som er populære.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-06-25 11.39.41.jpg

Anna Fodstad er koordinator for frivillighetstjenesten i kommunen. Politiker Lars Audun Fodstad og Kåre Lindland fra Tonstad Idrettslag.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-06-25 12.18.27.jpg

Øksendal skole er sentralen for ”Med hjerte for Sirdal”.