Home>Front>Ferie for de med lav inntekt
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-07-10 10.45.42.jpg
Front

Ferie for de med lav inntekt

  • Vi har fått støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedepartementet (BUF-direktoratet) til å arrangere familieleir/ferieopphold for de med lav inntekt, forteller Janne Dorner i Madlaspeiderne. Denne uken har det vært 21 deltakere mens det forrige uke var 28 deltakere på leir i Frikvarteret på Ådneram.

NAV plukker ut de familiene som får delta. Forrige uke var det fra Storhaug og Hundvåg. Denne uken fra Madla/Kvernevik-området.

Leiren startet mandag og avsluttes torsdag. Deltakerne hentes med buss og leveres med buss på hjemstedet. Tre overnattinger med ukjente personer som kommer fra forskjellig bakgrunn og forskjellige land. Dorner forteller at det er lagt opp til et variert program med fritidstilbud utendørs hver dag.

  • Vi møter stor velvilje fra de som deltar på leiren. Bare positivt å høre. Samme er det om vinteren med snø og ski. Nå skal vi forsøke skoleturer/leir for klasser der alle får alt gratis. Da søker vi klasser der det er mange med lav inntekt, sier Janne Dorner.

Arrangøren stiller med alt utstyr, fra klær og sko, til fiskeutstyr og kanoer, sykler og ski for vinterbruk. Nettstedet Frilager.no leier ut alt utstyret til en rimelig penge. Her i regionen deltar Madlaspeiderne, sammen med Turistforeningen og Jæren & Ryfylke friluftsråd i dette nettstedet.

Da vi besøkte familieleiren var det opphold ved Klevetjødn i Ådneram. Fiske, kanopadling, bading og leirbål var dagens program.

Foto: Janne Dorner i Madlaspeiderne er ansvarlig for familieleiren og opplegget.

Annonse

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-07-10 10.53.02.jpg

Her forsøker en familie å lære seg til med fiskestang.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-07-10 10.33.46.jpg

Nydelig vær i fjellet denne uken og gode forhold for å lære kanopadling.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-07-10 10.56.35.jpg

Her kikker man etter fisken som vaker i Klevetjødn.