Home>Nyhet>Økt sommerhandel i juli
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-07-19 11.27.29.jpg
Nyhet

Økt sommerhandel i juli

  • Juli ser ut til å bli en svært god måned for sommerhandelen. Etter de to første ukene ser det ut for at vi kan få en økning på mellom 10 og 20 prosent, sier Geir Helge Tjørhom, eier av Joker Sinnes sammen med Gerd Madland.

Sist helg var helt ekstrem. Så mye turister, hyttefolk og fastboende har Tjørhom nesten ikke hatt på en juli-helg før. Lange kassekøer og varene ble tømt fra hyllene. De gikk tom for melk, en del ost, frysevarer, frukt og grønt for å nevne noe.

  • Vi må ligge noen dager før i våre bestillinger, og vi sammenligner som regel med fjorårets tall. Den store pågangen hadde vi ikke regnet med i finværet, sier Tjørhom, og beklager at de tidlig gikk tom for en del varesorter.

Tjørhom legger til at det er mer hyttefolk i øvre dalen enn tidligere. Sammen med svært høg sommertrafikk og fint vær, blir det fort folksomt i Joker-butikken.

  • Vi opplever de samme tendenser som Joker Sinnes med en fin økning i juli, sier Anne May Sirekrok, daglig leder av Fjellbutikken i Suleskard.
  • Godt vær sammen med flere hyttefolk er nok årsaken til økningen dette året.

Juli er den beste måned utenom vinterferie og påske. Turistene som kommer innom butikken er mye folk fra Øst-Europa og kinesere denne sommeren. Fjellbutikken er avhengig av turister og hyttefolk, siden det er bare 30 fastboende i Ådneram.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-07-19 13.43.00.png

Anne May Sirekrok

  • Vi har mange trivelige jærbuer, siddiser og sirdøler innom daglig for å handle ferske wienerbrød, Tonstad-kavring og brød blant annet, denne sommeren, forteller Sven Sturla Tonstad som eier Tonstad Bakeri.

Tonstad har imidlertid ikke noen tall for årets handel så langt. – Det gjør jeg opp når året er omme, sier Sven Sturla som er godt fornøyd med utviklingen.

Annonse

Foto: Geir Helge Tjørhom foran Joker Sinnes butikken.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-02-15 11.30.23.jpg

Sven Sturla Tonstad har hatt god handel og godt besøk i Tonstad Bakeri i sommer.