Home>Nyhet>Øystein ”Brekkebua” Brekke død
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-07-10 15.37.53.png
Nyhet

Øystein ”Brekkebua” Brekke død

Øystein Brekke er død. Han døde fredag 5. juli etter kort tids sykeleie på Flekkefjord sykehus. Han ble 71 år gammel. Øystein var gift med Tordis (Sinnes).

Øystein kom til Sirdal i 1965 og begynte som altmuligmann ved Sinnes Fjellstue. Han giftet seg med Tordis i 1969. Etter at han sluttet på Fjellstuå, var han sjåfør for Sirdalsruten i mange år. Mest kjent er han nok for sitt blide og gode humør i ”Brekkebua”. Den dreiv han fra 1970-årene til han ble pensjonist.

Øystein var en glad guttemusikant og spilte i alle år i korps. 17. mai i år ga han seg og jeg hadde da et intervju med han som jeg gjengir her:

  • Nok er nok. Nå klarer ikke helsa mer etter at jeg har fått revmatisme. 56 aktive år i forskjellige korps må være bra, sier Øystein Brekke, som hadde sin siste spillejobb i Sirdal Musikkorps 17. mai.

Avslutningen ble travel. Først flaggheising på Tonstad. Deretter tog på Sinnes før de returnerte til nytt tog på Tonstad. Siste spillejobb var Eik i Hovsherad. Det ble avsluttet med blomster til Øystein Brekke for en lang og tro tjeneste.

Øystein startet i Nylund guttemusikkorps i 1955. Fortsatte i Samvirkende fra 1961. 1971 flyttet han til Sirdal, men hadde ti års pause før han i 1981 meldte seg til tjeneste igjen i Sirdal Musikkorps. Da pendlet han til Stavanger i mange år og kombinerte spilling med både Sirdal og Stavanger Janitsjar.

Annonse

  • Kjempekjekt. Har kost meg med spillingen i alle år og det har vært en kjær hobby, sier Øystein, men er irritert over at innsatsen til korpset ikke blir verdsatt. 8.000 kroner i årlig støtte fra kommunen føles som ingen ting. Legg bort festtalene og støtt opp om musikkorpset. Kommunen trenger korpset hele året, ikke bare på 17. mai, var Øysteins oppfordring til politikerne.

Foto: Øystein Brekke fikk 17. ”Brekkebua”mai blomster for en lang og tro tjeneste.