Home>Nyhet>Oppdatert: Sesilåmi – et hakk opp
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-03-09 12.42.51.jpg
Nyhet Sport

Oppdatert: Sesilåmi – et hakk opp

  • Etter at vi fikk henvendelse fra Ski Classics, har vi jobbet hele våren med å kunne dokumentere kravene som ble stilt, sier daglig leder Ørjan Ravndal i Sesilåmi.

For å kunne kvalifisere seg til et slikt offisielt renn, må en rekke krav oppfylles. Som dopingkontroll, oppgradering av løypa, ekstra startnummer inklusive deres sponsor for eliteløpere. – En oppgradering og utvikling av hele Sesilåmi-arrangementet. Et hakk opp, mener Ravndal.

Den første delen har vært konsentrert om eliten, men han lover at de kommer tilbake i begynnelsen av høsten med mer for bredden og den store klassen for rennet.

  • Jeg håper Ski Classics vil løfte rennet med antall deltakere etter internasjonal markedsføring i Europa, forteller Ravndal som håper på flere deltakere.

Ski Classics tilsvarer verdenscupen i langrenn for langløp. Sesilåmi blir nå en del av ”Challenger”-gruppa. Ravndal håper flere eliteløpere vil delta, men det er de vanlige deltakerne som er viktigst for rennet.

Mer jobb og kostnader forventes med oppgraderingen. Ravndal utelukker ikke at hans arbeidsinnsats økes fra 40 til 50 prosent stilling. En investering som kan tjenes inn med ekstra deltakere.

Deltakerantallet har svingt mye de 40 årene løpet har vært arrangert. For noen år siden var det lavest med 800 deltakere. I år var det 1.300 deltakere. For 2020 håper Ravndal å passere 1.500 deltakere totalt. Å delta i  Ski Classics kan gi flere sponsorer.

Annonse

Sesilåmiarrangøren er organisert som en stiftelse og ”eies” av de fire klubbene; Bygland Idrettslag, Valle Idrettslag, Sirdal Skilag og Tonstad Idrettslag.

Foto: Wenche Lægraid Kvæven fra Sirdal er blant veteranene i Sesilåmi.