Home>Front>Sirdalmedia er ett år
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-07-23 18.49.50.jpg
Front Leder Nyhet

Sirdalmedia er ett år

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-03-04 16.46.38.png

Ansvarlig redaktør Leif Sirevåg

Sirdalmedia.no kan i dag, 25. juli, feire ett års dag. Vi har hatt en jevn og sterk økning av lesere på disse 12 månedene. Mange leser oss. Dere følger oss dag for dag, 24/7. Dere deler våre historier med venner og familie på Facebook. Det hjelper og øker interessen og rekkevidden for Sirdal. Sirdalmedia får nå tidlig treff når du googler på Sirdal. Ikke verst. Dere tipser om begivenheter i kommunen. Det setter vi pris på.

Da vi startet for ett år siden skrev jeg på lederplass:

https://www.sirdalmedia.no/2018/07/mer-informasjon-fortlopende-nyheter/

Leserne avgjør om jeg har innfridd forventningene. Nå er det ikke en blogg, men nettavis med fortløpende nyhetsformidling. Vi er i alle fall blitt den største nyhets- og nettavisa i kommunen.

Annonse

For at vi skal kunne levere nyheter til Sirdal og områdene rundt Sirdal er vi helt avhengige av annonsører. Det er derfor viktig at dere som lesere følger/liker vår side på facebook og er med på å skape engasjement rundt artiklene og avisen. Vi har nå over 1500 likes/følgere av Sirdalmedia på facebook. Flere antall følgere fører til større rekkevidde for både avisen og våre annonsører. Bruk avisen og våre annonsører.

Facebook-interessen er lett å registrere, men det er også mange som følger oss på direkte på www.Sirdalmedia.no

Statistikken fra web hosten, domeneshop, viser at vi har hatt over 7,5 millioner sidevisninger fordelt på drøyt 100 000 unike brukere.

Vi har levert 1,2 artikler i gjennomsnitt pr dag (24/7) siden starten. Totalt har avisen publisert 441 artikler på siden.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-07-20 13.35.16.jpg

Feirer med sjokoladekake og jordbær.

Valg til høsten

Valgprogram blir etterlyst før valget 9. september. Da kan vi nevne stikkord som vindkraft, inhabilitet, takt og tone, kommunens økonomistyring, framtidens eldrebehandling, nye arbeidsplasser, glampingturisme og hytteutbyggingen for å ramse opp noe.

Vindkraft er blitt en snakkis, lokalt som nasjonalt, denne sommeren. Det har nærmest eksplodert. Engasjementet er voldsomt. Nei til mer vindturbiner i Sirdal, er slagordet for protestgruppen som arrangerer folkemøte på Tonstad 24. august. Vi har tidligere uttrykt at resten av naturen i kommunen bør bli uberørt. Vi trenger ikke mer terrengendringer som etterlater seg store sår. Sett heller fokus på skattelette for kraftselskapene slik at de kan effektivisere eksisterende vannkraft.

Habilitet

Habilitetsspørsmål er et annet alvorstynget tema som politikerne etterlater seg. Kommunedelplan Sirdal Nord ble ikke godkjent av Fylkesmannens lovlighetskontroll. Derfor måtte denne saken behandles to ganger.

Politikernes og kommunens omdømme ble svekket. Det tåles ikke en sak til av dette slaget. Habilitetsspørsmål er gjengangere i de fleste utvalgsmøtene. Det er for tette bånd mellom administrasjon og politikere, venner og familier. Det blir for mye kameraderi. Butikk og politikk blandes. Kommunalminister Monica Mæland har varslet nytt fokus på kommuner med færre innbyggere enn 5.000. Sirdal har 1.842. Kanskje en uventet overraskelse venter det nye kommunestyret med kommunesammenslåing ?

Omdømme svekket

Omdømme er også blitt svekket av takt og tone og oppførsel den siste perioden. Andre kommuner har vedtatt hvordan de snakker til hverandre med et saklig og godt ordskifte. Sirdal bør bli et forbilde for innbyggerne og rekrutteringen. La oss slippe sjikane og mobbing. Ta vare på ytringsfriheten og lokaldemokratiet.

Barnehage, skole og de eldre blir fremhevet og prioritert av alle partier. Men ikke i praksis. Sinnes skole har blitt stemoderlig behandlet i årevis og de bør få sin godkjennelse for utbygging og ombygging 3. september. Mye spetakkel ble det også om de eldre, da en avdeling skulle stenges ned. Nå skal det utarbeides en strategi for pleie og omsorgstilbud i kommunen. Det vil ikke overraske oss om det går mot mer hjemmebasert omsorg i framtiden, slik som andre kommuner gjør.

Politikerne vil gjerne ha flere innbyggere og flere arbeidsplasser. Da er det grunn til å sette fokus på turist- og hytteutviklingen i kommunen. Dette er den største private arbeidsplassen. Disse arbeidsplassene ligger i Øvre Sirdal og det kan oppleves som om alle ikke setter like stor pris på det. Eller viser like stor entusiasme.

La oss håpe Glampingsturismen kommer gjennom nåløyet og får prøve seg. Fylkesmannen kjemper med nebb og klør for å stoppe disse planene.

Spisesteder gror nå opp sammen med hurtigmat for å ta del i gjennomgangs- og Kjeragtrafikken. Håper de lykkes.

Me hørre te

Næringsplanen for GP-området er godkjent og vi håper det skyter fart i ny utvikling og flere tilbud for hytteeierne, fastboende og turistene. Grunnlaget bør være der.

Hyttemarkedet, både nye og gamle hytter, er større enn noensinne. Du finner tilbud for alle slags lommebøker og tilbudet er nå så stort at kjøperne snart kan prutte på prisen.

Vi ønsker å takke alle lesere, kritikere, deltidsinnbyggere og ikke minst Sirdølingene for at dere bidrar til at Sirdalmedia har klart å etablere seg som en nyhetsformidler i Sirdal. Uten deres engasjement og innspill i og rundt Sirdal hadde det vært vanskelig å lykkes med å få nettavisen til å vokse til det den er i dag. Vi jobber selvsagt med å utvikle nettavisen og å øke vår rekkevidde. Tips oss gjerne om saker …..

Det er nok alltid noe vi kan kritisere og sette søkelyset på som kan forbedres, men jevnt over har vi det godt. Veldig godt, og da kan vi avslutte med noen linjer fra Sirdalssangen:

Det e her me hørre te, det e her me helst vil bu

her har me våre venner, og på Sirdal har me tru

det e her me lige oss best, det e her me føle oss fri

blant høge, bratte fjell og Sira Kvinas energi.