Home>Nyhet>Nattestengt over Suleskard – asfaltarbeid
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:/Users/Lsir/Leif Sirevåg Dropbox/Leif Sirevåg/BSM 2019/2019-08-01 12.00.26.jpgBSM 2019:2019-08-07 09.17.09.jpg
Nyhet Samferdsel

Nattestengt over Suleskard – asfaltarbeid

Mandag nattestenges fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke på grunn av asfaltarbeid. Det betyr stengt vei fra klokka 2000 til neste morgen klokka 0600. Dette vil skje fra mandag kveld til fredag morgen. Helgene blir fri ferdsel.

  • Vi asfalterte åtte kilometer i første etappe, i uke 25 og 26. De resterende 14 kilometer som gjenstår å asfaltere, blir utført i uke 33, 34 og 35 i august, sier byggeleder asfalt, Jan Finnsland, i veiavdelingen til Statens Vegvesen.

Ny asfalt skal legges på en strekning på 22 kilometer og det er beregnet å gå med 22.000 tonn asfalt på dette arbeidet. NCC industri har fått kontrakten og asfalten produseres på Hovden.

Arbeidet startet ved fylkesgrensen ved Roskreppfjorden og skal pågå til Årekroken, som er like forbi skiheisen på Brokkesiden. Ny asfalt ble lagt fra riksvei 9 på Brokke og opp til dette stedet (fem kilometer) for noen år siden.

Når dette arbeidet er ferdig, kan Statens Vegvesen avslutte et tre års langt arbeid med å asfaltere fylkesveien fra Tonstad til Ådneram og Lysefjordveien fram til Rogalands grense.

Finnsland regner med at dette er en forholdsvis rolig periode for å få unnagjort arbeidet. Etter asfalteringen blir det full fart på hjemtransporten etter sauesankingen. I tillegg starter jaktsesongen og all den trafikken som følger med der.

Annonse

Foto: Fylkesvei 450 fra Suleskard til Brokke skal nå asfalteres ferdig. Arbeidet starter mandag og skal være ferdig om tre uker.