Home>Friluft>Rekord på Kvinen og Lysebotn
Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-04-19 19.54.55.png
Friluft Nyhet

Rekord på Kvinen og Lysebotn

Denne sommeren har Turistforeningen oppnådd flere rekorder ved sine overnattingssteder. Lysebotn hadde i juli 2.019 gjestedøgn, mens Kvinen turiststasjon har hatt 1.145 gjestedøgn hittil i sommersesongen.

  • Kjerag er turistattraksjonen for å besøke Lysebotn, sier Hilde Trøen som er bestyrer for Stavanger Turistforenings anlegg der.

I juli økte belegget med 20 prosent sammenlignet med fjoråret. Juni ble dårligere enn tidligere år og det skyldtes lite besøk på basehoppfestivalen. En uke som normalt gir fullt belegg. Starten på august er også litt etter fjoråret.

  • Av besøkende i juli var 32 prosent nordmenn, mens resten var utlendinger. De fleste bare overnatter en natt og drar videre, sier Hilde Trøen.

Turistforeningen har åpent i Lysebotn fra 20. mai til 13. oktober, inklusive skolenes høstferie. Frokost er inkludert i overnattingsprisen. De fleste spiser også middag der. 100 senger er tilgjengelig og når det er toppsesong, suppleres det med Norsk Folkehjelps 30-35 senger i Bolten.

Foto: Dette bilde er fra årets Kvinentreff i påsken.

Hilde Trøen er fornøyd med besøket i Lysebotn.

Annonse

Kvinen Turiststasjon har denne sommeren sitt første år med nye lokaler. Siden mai og fram til nå er det 1.145 som har overnattet der. I juli var det over 500 gjestedøgn. Tidligere var det 260 – 350 gjester pr år i de gamle lokalene. – En formidabel økning, sier driftsleder for hyttene, Mie Kaasa. I tillegg har det vært en god del dagsbesøkende.

  • Med så mange besøkende har det nok gått ut over stien fra Donsen til Kvinen. Det er mange våte partier som vi planlegger å kloppe neste år. Løypa er gått gjennom og forslag er kommet for hvor det er ønskelig med å kloppe-legge de våteste strekkene, sier Mie Kaasa i DNT Sør.
  • Prosessen med å søke om å legge klopper settes i gang nå i høst. Grunneiere og kommunen skal kontaktes for godkjenning av dette arbeidet, og midler til dette søkes hos forskjellige instanser.

(En klopp er en eller flere trestammer eller steinheller lagt tvers over et vannløp eller en myr. De er de enkleste broene en kjenner til. Ofte er der spikret bordbiter på toppen, for å holde delene sammen og gjøre det jevnere å gå.)

Materialer vil da kjøres ut til de forskjellige stedene vinteren 2020.

DNT Sør trenger frivillige til å utføre dette arbeidet sammen med en «kloppe-leder» fra DNT Sør. For de som ønsker å delta er det bare å ta kontakt på  mail.dntsor@dnt.no