Home>Friluft>60.000 til Kjerag i år
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-06-29 12.38.27.jpg
Friluft Nyhet

60.000 til Kjerag i år

  • Besøket til Kjerag ser ut til å bli omkring 60.000 besøkende denne sesongen, opplyser Helge Kjellevold i Lysefjorden Utvikling.

Trafikkteller er ikke montert som ved Preikestolen og Flørli. Det må regnes ut etter at parkeringssalg, kontantsalg parkering og rapportering fra busselskap foreligger.

Kjellevold tror publikumsanslagene har vært litt for høye de siste årene. Derfor er det vanskelig å anslå om det er nedgang eller oppgang i besøket.

Stedet er veldig utsatt hvis været er dårlig og i år har det i perioder vært mye dårlig vær. Med godvær kommer det mer besøk.

Henrik Lilleheim som jobber ved parkeringsplassen på Øygardstølen, sier det har tatt seg opp med besøket fra Øst-Europa denne sommeren.

  • Øst-Europeere kommer oftest i minibusser med seteplass for 8-10 personer. Det er ofte biler som er leid i Danmark eller Sverige, forteller Lilleheim og legger til at det er mindre besøk nå. De som besøker Kjerag nå er for det meste tyske og nederlandske biler sammen med norske.

Ellers har det utviklet seg en kultur i sommer hvor mange parkerer lenger oppe i bakken, før du kommer til Øygardstøl. Om det er for å spare parkeringsavgift kan ingen svare på.

Annonse

Foto: Henrik Lilleheim har hatt flere turister fra Øst-Europa denne sommeren, ved Øygardstøl.