Home>Nyhet>Maskot for Blå sløyfeaksjon
Nyhet

Maskot for Blå sløyfeaksjon

Trollpikken i Egersund blir maskot for årets Blå sløyfe-aksjon, med folkevandring fra parkeringsplassen på Kjervall til Trollpikken søndag 3. november. Den store mediedekningen saken fikk da pressemeldingen gikk ut og ble gjort kjent, har vært over all forventning. Det vil utvilsomt være med å løfte Blå sløyfe-aksjonen og prostatakreft saken mange hakk.

5000 menn rammes årlig av prostatakreft i Norge. Trollpikken ble som kjent oppdaget potent, ble impotent av vandaler, men ved hjelp av dyktige «kirurger» potent igjen. Dette kjennetegner sykdommen prostatakreft og Trollpikken var derfor naturlig å bruke i markedsføringen av Blå sløyfe-aksjonen.

Eigersund kommune og Samvirke Trollpikken synes dette var en god ide og har gitt oss full støtte til å få gjennomført en åpningsseremoni hvor en fet blå sløyfe vil bli hengt over Trollpikken og pryde turistattraksjonen gjennom hele november.

Stavangerkunstneren Marthe Myrtvedt har fått oppdraget med å lage sløyfen. Hun har valgt å bruke blå jekkestropper til dette kunstverket. Det blir spennende å se at gjenbruk av søppel brukes til et kunstverk som vil rette fokus og kunnskap om prostatakreft gjennom hele måneden. Den Blå sløyfen som skal pryde Trollpikken er lagt ut på face book siden til Marthe. Gå gjerne inn og lik og del. https://www.facebook.com/junkyardstudioas/

Egersund musikk korps og Egersund Mandsangforening vil spille og synge på vei opp til Trollpikken, i tillegg til å bistå med 2 fellessanger under seremonien. Stavanger Turistforening med Dalane turlag og Frisklivssentralen i Egersund bistår som løypefaddere og gir en hjelpende arm til vandrere som har behov for litt hjelp opp og ned. I tillegg vil 2 ungdommer fra DNT Ung klatre opp på pikken og henge over den Blå sløyfen. Egersund Røde Kors bistår med hjelp, og speiderne i Egersund og Rovernes beredskapsgruppe overnatter ved Trollpikken og ivaretar alt utstyr som må bæres opp dagen før.

Styreleder i Kreftomsorg Rogaland og generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, vil foreta den høytidelige nasjonale åpningen av Blå sløyfe-aksjonen 2019. I tillegg blir det hilsen fra ordfører i Eigersund og appeller fra PROFO, Kreftforeningen og Kreftomsorg Rogaland. Programleder i NRK programposten «Folafei», Rune Nilson, hentes fra Trondheim til sin hjemby Egersund og tar oppdraget som konferansier.

Annonse

Etter Åpningsseremonien vil det bli stands hvor alle samarbeidspartnere og utstillere presenterer sine produkter, med brosjyrer og vareprøver. I tillegg blir det salg av Blå sløyfe-pins og en Trollpikk på sokkel med et sølvkjede rundt skaftet i tredd en blå sløyfe pin.

Parkeringsplassen er ikke dimensjonert for så stor trafikk som det sannsynligvis vil bli denne søndagen. Det løses med busstransport fra jernbanestasjonen og rutebilstasjonen i Egersund. Det går tog fra Stavanger kl. 08:54 til Egersund hvor det vil stå buss klar for transport videre. Bussene starter kl. 10:00 fra begge plasser. Vi ber om påmelding på e-post til trollpikken@prostatakreft.no innen 30. oktober slik at vi kan få en peiling på hvor mange busser vi må leie inn. Vennligst oppgi hvor mange dere er i følget og hvor dere ønsker å stige på bussen.

5000 menn rammes årlig av prostatakreft i Norge. Dette tilsvarer 13 menn per dag. 1000 menn dør hvert år, 3 menn hver dag. 50.000 menn lever etter behandling. Blå sløyfe-aksjonen er et samarbeid mellom Kreftforeningen og Prostatakreftforeningen.

PROFO Stavanger og Omegn dekker 18 kommuner i Rogaland sør for Boknafjorden + Sirdal kommune i Vest-Agder. Gjennom hele November vil foreningen være tilstede på kjøpesentre og ulike arrangement med stand og informasjon.

Årets hovedbudskap er: Støtt Blå sløyfe-kampen mot prostatakreft.

Generell informasjon om Blå sløyfe aksjonen nasjonalt rettes til kreftforeningen ved Marit Sophie Egge, e-post: marit.sophie.egge@kreftforeningen.no Lokalt i Rogaland om Blå sløyfe-aksjonen, åpningen ved Trollpikken og prostatakreftforeningen sitt arbeid lokalt til PROFO Stavanger og Omegn v/ lokallagsleder Egil Egge e-post: stavoo@prostatakreft.no

O8:54 Lokaltog fra Stavanger til Egersund

10:00 Frammøte ved jernbanestasjonen og eller rutebilstasjonen i Egersund Gratis busstransport inn til Trollpikken parkering v/ Sletteid

11:00 Avmarsj fra Sletteid til Trollpikken med Egersund musikk korps og Egersund Mandsangforening i front

13:00 Velkommen v/ lokallagsleder i PROFO Stavanger og Omegn Egil Egge

13:05 Hilsen fra ordfører i Eigersund kommune Odd Stangeland

13:15 Appell fra hovedstyreleder i PROFO Hans-Fredrik Donjem

13:20 Appell fra Kreftforeningen v/ distriktssjef Camilla Gram

13:25 Appell fra Kreftomsorg Rogaland v/ fungerende daglig leder Inger Marie Farbrot

13:30 Rogalandssangen «Rygjafylkets vei og dype fjord»

13:35 Åpning av Blå sløyfe-aksjonen 2019 v/ styreleder i Kreftomsorg Rogaland Dag Terje Klarp Solvang

13:45 Fedrelandssangen

13:50 Stands i partyteltene

15:00 Nedrigg av partyteltene

Retur fra Trollpikken til Sletteid

Bussretur fra Sletteid til rutebil og jernbanestasjonen i Egersund