Home>Alpint>Gode snøproduksjonsforhold
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-11-06 08.42.43.png
Alpint Front

Gode snøproduksjonsforhold

Snøproduksjonen i alpinanleggene i Sirdal er kommet godt i gang. Med minusgrader og god luftfuktighet, er det glimrende forhold for snøproduksjon. Snøkanonene går for fullt i Tjørhomfjellet, Ålsheia, Fidjeland og Ådneram.
  • Minus 12 grader i natt har gitt glimrende forhold for å spy ut snø fra de 27 kanonene som er montert i hovedheisen, sier Torbjørn Tjensvold, daglig leder ved Fidjeland Skisenter.

Fidjeland har tilgang på vann som måler 1,5 grader. Helt perfekt. Tjensvold legger nå snøen i hauger. Vil gjerne at den tørker. Han regner ikke med å kunne bruke anlegget på en stund.

  • Vi har i år gjort om litt på prioriteringene våre i Tjørhomfjellet. Vi setter nå inn alle ressurser på å få i gang stolheisen først. Tidligere år har det vær Hulderheimen og barneområdet som har fått første prioritet, men vi håper med dette grepet på å kunne være tidligere i gang med Stolheisen. I tillegg har vi kjøpt inn 5 lanser til som alle er plassert i dette i området. I Ålsheia gjør vi som tidligere og produserer først i hovedtrekket og Dalen, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter.
  • Vi har hatt ei god natt med snøproduksjon. Vi håper nå på flere netter med god produksjon begge plasser og er strålende fornøyd med å være i gang. Ved maks kapasitet så kan vi kjøre ca. 15 viftekanoner og 25 lanser. Ved kalde temperaturer så reduseres dette da hver enkelt lanse eller vifte tar mer av kapasiteten vår på 440 kubikk vann i timen, sier Tjørhom.

Foto: Snøproduksjonen er godt i gang i Tjørhomfjellt.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-11-06 08.41.04.png

Fidjeland er godt i gang med snøproduksjonen.

Sirdal skisenter prioriterer stolheisen i Tjørhomfjellet i år.