Home>Alpint>Supre snøkanonforhold
Alpint Front

Supre snøkanonforhold

Snøkanonene har gått for fullt denne uken. Forholdene for snøproduksjon har vært helt ideelle. Kunne ikke vært bedre. Fem til ti kuldegrader på nettene. Nå er det produsert en god såle for vintersesongen. De fleste alpinanlegg har nå fått produsert tilstrekkelig med snø.
  • Holder været seg noenlunde, med kuldegrader uten regn, vil det være tilstrekkelig med snø for å legge ut bakken for alpinåpning, sier Magne Ådneram ved Ådneram Skitrekk.

Foreløpig har Ådneram sammen med de andre alpinanleggene lagt snøen i hauger. Nå ser de været an, før en begynner å jevne ut snøen og preparere bakkene. Grunnlaget er det beste.

Foto: Produksjon av kunstsnø har pågått hele uken i Sirdal. Foto: Magne Ådneram.

  • Vi har aldri produsert så mye kunstsnø på ei uke som denne uka. Nå nærmer vi oss sesongstart, sier Ådneram.

Natursnø og mer kuldegrader hadde vært ønskelig. Det er meldt mildere vær de nærmeste dagene, men ikke regnvær og mildvær av den verste sorten.

Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skisenter vil avvente noen dager før han legger ut snøen. Bare en fordel at den blir liggende i hauger og tørke. Tjensvold sier kunstsnøen vil tåle noe regn og mildvær uten at det vil ødelegge grunnlaget, men håper å slippe en lang mildværsperiode. Han håper på en tidlig sesongstart, uten at han vil antyde åpning foreløpig.

Øystein Tjørhom er også fornøyd med sesongstarten av snøproduksjonen i Sirdal Skisenter.

Annonse

Ideelle forhold for snøproduksjon i Sirdal.

Ådneram Skitrekk har lagt opp mye kunstsnø denne uken.

Eventyrlig stemning i fjellet etter snøproduksjonen.