Home>Alpint>Alle alpinbakker klar til sesongåpning
Alpint Front

Alle alpinbakker klar til sesongåpning

Alle alpinbakker i Øvre Sirdal er nå klar for sesongåpning i helgen. Det gjelder Ådneram, Fidjeland, Ålsheia og Tjørhomfjellet. I tillegg er det langrennsmuligheter i Ådneram-området og Sirdalsløyper har også klargjort noen løyper.

Forholdene er blitt gode etter litt snøvær de siste dagene. I morges var det noen minusgrader og 6-7 m/s vind fra øst-sørøst. Vinden vil holde seg i helgen sammen med minusgrader, er meldingene fra yr.

  • Nå er det optimale snøforhold i alpinbakkene, derfor åpner vi i helgen med hoved- og barnetrekket, forteller Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skisenter.
  • Etter iherdig jobbing fra vårt driftspersonell de siste dagene, så har vi nå fått på plass en meget bra såle i de nedfartene som vi har produsert kunstsnø. Vi åpner stolheisen i Tjørhomfjellet med rød nedfart. Dette er hovednedfarten i Tjørhomfjellet og  har en lengde på 1,5 kilometer. Det er ikke veldig mye snø utenfor løypene, så det blir med denne nedfarten i Tjørhomfjellet, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter.
  • Dette året åpner stolheisen på samme tid, som vi åpner det ene dobbeltrekket i Ålsheia. Dette er første gang at stolheisen ikke har åpning etter dobbeltrekket. Grunnen til det er at vi de siste årene har oppgradert snøanlegget vårt betydelig i Tjørhomfjellet og det har nå gitt de resultater som vi har håpet på, sier Tjørhom.

Det er kommet snø i Sirdal det siste døgnet  Sirdalsløyper melder om gode forhold i løypa Flesebekk – Donsen, her er det også satt spor. Hønedalen – Deg har også greie forhold. Så kjøres det med matte ned til Nesset, og den nye brua over Nesefossen.

Ånen Ådneram melder om en halvmeter nysnø i 700 – 800 meters høyde. Siden Lyseveien ble stengt sist helg, klargjøres Grydalsløypa til helgen. Han er mer usikker hvor mye snø det er nedover mot Sirikrok.

Foto: Ålseia ble klargjort i går kveld for sesongåpning.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-12-12 16.11.37.png

  • .