Home>Nyhet>Juletrefest på den tyske skolen
Nyhet

Juletrefest på den tyske skolen

Vi prøver i dag å ha juletrefest for lokalbefolkningen i Sirdal, med forskjellige aktiviteter og mat og drikke innendørs, forteller rektor, Selin Erlik ved Doktor Rolf Hoffmans skole på Lunde. Nystekte vafler og pannekaker samt godteposer var en del av menyen.

Du ble møtt utendørs av elever og huskyhunder tilhørende Odd Kvinen. Videre var det muligheter for ridning på to ponnier. Været innbød imidlertid ikke til den store aktiviteten der.

Det var hengt opp presenninger hvor en kunne gå unna for regnet og varme seg rundt bålgryta.

Publikum følger med opptreden i gymsalen.

Innendørs var det to opptredener med sang og musikk av elever og lærere.

Årets kull teller 30 elever, fifty-fifty med jenter og gutter, alle kommer fra Tyskland. I tillegg er det åtte lærere.

Annonse

Skoleåret er fra august til 26. februar.

  • Formålet er at elevene skal bli bedre kjent med naturen. Derfor er det en uke utendørs i måneden, hvor elevene går på tur, spiser og oppholder seg ute hele uken. Lekser og undervisning foregår også utendørs, sier Erlik.

Leonid øser opp punsj fra gryta.

Mobiltelefon og internett får brukes en dag i måneden, til kontakt med familie og venner. Etterpå blir mobilen låst inn i safen til skolen. Internett er også bannlyst resten av måneden. I følge rektor læres elevene opp til å snakke og hygge seg sammen uten telefoner eller internett. Det går veldig godt.

Nå blir det julefeiring på skolen uten familie og venner, bare elevene og lærerne. De er på skolen julaften og 1. juledag, men 2. juledag drar de ut på tur med telt og soveposer.

Når elevene slutter 26. februar og reiser hjem til Tyskland, går de inn i normale klasser igjen og fullfører skoleåret der.

Rektor Elrik blir alene igjen når elevene reiser for å planlegge neste skoleår. Samtidig er det muligheter for turister å overnatte på skolen. Mange kommer i løpet av sommerhalvåret og overnatter der. Helst utlendinger. De benytter:

www.kjeraghotel.de

for å finne fram til skolen.

Pannekake og vaffel-steking av Damaris (fra venstre), Marten og Pia.

Huskyhundene er en del av undervisningen og her er det Vici, Emil og Lene som tar seg av ”Pippin”.

Sang og musikk fra scenen av alle elevene.