Home>Front>Nordsjøjul for Gunhild
Front Nyhet

Nordsjøjul for Gunhild

Etter felles julefrokost med familien, mannen Jon Uleberg og barna Oda (7) og Torje (5), i morges i huset på Rutleneset, dro Gunhild Kvinen (39) fra Sirdal til Sola. Der skulle hun ta helikopter-flight klokka 1145 til Ekofisk-feltet.

Dermed blir det jobbing både jul og nyttår i Nordsjøen dette året. To uker på og fire uker fri. Gunhild er utdannet som anestesisykepleier. Hun er i tillegg sykepleier på et redningshelikopter, SAR. Til daglig er hun HMS-koordinator og jobber ved en poliklinikk på oljeplatformen.

  • Vi er 7-9 sykepleiere på jobb samtidig, men fordelt på flere plattformer. Oppstår noe komplisert, har vi forbindelse med lege på land via video, sier Gunhild, som er 12 timer på vakt og 12 timer på sovende vakt.

Gunhild utdannet seg som sykepleier og pendlet noen år til sykehuset i Stavanger og Egersund. Dette ble en travel hverdag for familien. To år som enhetsleder for helse og omsorg i Sirdal kommune, fungerte heller ikke så bra. For å søke jobb i Nordsjøen må en ha en spesialutdannelse og siden Gunhild er utdannet som anestesisykepleier kunne hun søke jobb der. Nå har hun hatt vel to år med stasjonering på Ekofisk-feltet.

  • Dersom det inntreffer noe som krever hjelp, drar jeg sammen med helikopteret. Først til ulykkesstedet, deretter videre til sykehus. Da starter vi behandlingen under veis, sier Gunhild som er under beredskap hele tiden hun er på jobb.

Gunhild Kvinen dro fra Sirdal i morges for å rekke helikopteret på Sola.

  • To uker arbeid og fire uker fri, passer bedre for min familie og min livssituasjon. Jeg elsker å være ute i naturen når jeg har fri, sier Gunhild.

Arbeidsdagen blir som oftest mye venting. De gode fasiliteter for trening om bord, utnytter hun bra.

  • Litt vemodig å reise fra familien og julefeiringen, men så ser jeg tilbake på de fire gode adventsukene jeg har vært hjemme og feiret med barn, familie og venner. Det har vært topp.

Da har det blitt baking sammen med tre generasjoner, og lørdag hadde vi familiemiddag, før min søster dro til utlandet.

Annonse

Mens Gunhild blir på jobb i Nordsjøen, drar Jon hjem til sine foreldre på Evje og feirer jul sammen med dem.

Når Gunhild er hjemme på fritiden, er hun medlem av Øvre Sirdal leitegruppe, som ledes av Arvid Tjørhom. Der er hun ivrig hvis det er behov for hjelp.

Familien har tre Gordon Settere, samt en elghund. Disse krever mye trening. Jakt, fiske og friluft er livet for Gunhild og Jon. Mandag ettermiddag tok Gunhild med barna på langrennstur i snødrevet, de gikk inn Hønedalen til skytterbanen.

Gunhild trives med pendling til Nordsjøen.