Home>Nyhet>Tre sauer kom til rette
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-12-27 12.12.54.png
Nyhet

Tre sauer kom til rette

Ikkje alle sauer har lyst heim på hausten. Disse har nok lurt seg bort for sauegjeterne frå Jæren, som har leita utallige dager og timer før snøen kom. Ein observant skiløper så disse i 900 meters høyde, og ga umiddelbart beskjed til ein gardbruker. Han holdt også avstand, slik at ikkje sauene blei skremt, før en var klar for å redde dei heim.

Det er til stor hjelp når turgåere gir beskjed om sauer som dei ser utpå høsten (vinter) slik at sauefolk kan prøve å finne dei med ein gang. De kan bevege seg raskt, så det er viktig å få beskjed rett etter en observasjon, og greit med angitt antall dyr, så en kan vite at en har funnet de riktige. Disse tre ble fanget med god hjelp av Gony, hunden til Arne Tjørhom. Også Tarjei Tjørhom, Marius Nygård Fidjeland og Thomas Nygård var med.

Foto: Arne Tjørhom, Tarjei Tjørhom. Marius Nygård Fidjeland og Thomas Fidjeland hentet heim sauene.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-12-27 12.17.04.png