Home>Ukategorisert>Døde av klemskade
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-01-21 15.43.14.png
Ukategorisert

Døde av klemskade

Dødsårsaken til at den finske lastebilsjåføren omkom ved et arbeidsuhell i Tonstad Vindpark like før midnatt lørdag, skyldes klemskade, sier seksjonsleder, avsnitt for Nordsjø-miljø. Åslaug Høgemark i Sør-Vest politidistrikt.

Høgemark vil ikke utdype selve hendelsesforløpet nærmere. Nå skal politiet samle all dokumentasjon fra avhørene og tekniske undersøkelser, før de konkluderer og skriver en rapport sammen med Arbeidstilsynet, som også har vært til stede på ulykkesstedet.

Politiet er ferdig med alle avhør og undersøkelser på Tonstad Vindpark. Området er nå frigitt fra politiet..

Kommunikasjonsansvarlig Henriette Sarah Holberg i Tonstad Vindpark, sier at arbeidene er kommet i gang igjen for å ferdiggjøre de siste vindturbiner av i alt 51 vindmøller. Selskapet vil ikke komme med noen kommentarer eller opplysninger før politiet har konkludert med årsaken til uhellet.

Siemens Gamesa er ansvarlig for transport og montering av vindturbinkomponentene. Det finske transportselskapet Silvasti er underleverandør av tjenester til Siemens. De hadde for tiden 18 personer i arbeid i Vindparken. Den finske sjåføren i 40-årene ble regnet som en meget erfaren sjåfør og hadde lang erfaring med tungtransport av dette slaget.

Siemens Gamesa har satt i gang en undersøkelse for egen hånd for å finne ut hva som har skjedd. Om regler er fulgt. Om det er brudd på HMS-regler. Administrerende direktør Ben Bjørke i Siemens Gamesa var ikke tilgjengelig for kommentarer tirsdag ettermiddag.

Annonse

Silvasti er et transportselskap som har spesialisert seg på tunge og lange transporter. Eventyret startet i Finland på begynnelsen av 1970-årene. Siden har selskapet vokst seg store innen transport og spesielt vindmølletransport de siste årene.

Selskapet hadde i 2017 en omsetning på 50 millioner euro og 180 ansatte i det internasjonale selskapet, med kontorer i de fleste land i Nord-Europa, samt Russland og Polen.