Home>Ukategorisert>Dødsulykke i Tonstad Vindpark
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-09-19 10.20.28.png
Ukategorisert

Dødsulykke i Tonstad Vindpark

Lørdag kveld ved 23.45-tiden fikk politiet i Sør-Vest politidistrikt melding om en arbeidsulykke ved Tonstad Vindpark. Da to patruljer kom til stedet, ble det konstatert at en montør var død.

Etterforskningsleder Einar Haugland i politiet bekrefter at det var en mann og med utenlandsk opprinnelse som var død. Han var i 40-årene og varsling til pårørende er igangsatt.

Om selve hendelsesforløpet vil ikke Haugland si noe mer konkret om hvor vedkommende jobbet på vindturbinen da uhellet inntraff. I løpet av søndagen vil taktiske og tekniske undersøkelser bli gjennomført. Vitner vil bli avhørt.

  • Arbeidet er stoppet midlertidig på anlegget og selve området der ulykken skjedde er sperret av, forteller Haugland.

Tonstad Vindpark AS er et selskap eid i fellesskap av det sveitsiske infrastrukturfondet SUSI (80 prosent) og den franske energigiganten Engie (20 prosent).

Vindkraftparken er i grenselandet mellom Sirdal og Flekkefjord kommune. Like ved fylkesvei 42, som går fra Tonstad til Evje.

En turbin veier 650 tonn og har en høyde på 129 meter opp til rotoren. Der blir bladene (17 tonn hver) heist på plass og montert, hvert blad har en lengde på 70 meter. Total høyde når bladene er på plass er 199 meter.

Annonse

Alle foto: Lars Gomes Larsen, SiemensGamesa

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-07-22 14.39.25.png

Bildene viser både transport og montering. Øverst er det et blad eller vinge som blir heist på plass og montert. Videre ser du vindturbinen i full høyde, 129 meter, i vindmølleparken