Home>Ukategorisert>Finsk statsborger omkom
Ukategorisert

Finsk statsborger omkom

En finsk statsborger i 40-årene ble lørdag kveld drept ved en arbeidsulykke under montering i Tonstad Vindpark. Politiet i Sør-Vest politidistrikt fikk melding om ulykken ved 23.45-tiden lørdag kveld. To patruljer fra politiet rykket ut og da de kom til stedet, var det konstatert at vedkommende montør var død.

Etterforskningsleder Morten Vestbø i politiet forteller at det er blitt gjennomført noen avhør i løpet av søndagen. Mandag blir saken overflyttet til avsnitt for Nordsjø-miljø. Det er fordi ulykker av denne type krever spesiell ekspertise. Arbeidstilsynet avdeling Vestlandet er også informert om ulykken.

  • Jeg kan bekrefte at det var en fallulykke, men i lav høyde, sier Vestbø.

Om selve hendelsesforløpet vil ikke Vestbø si noe mer konkret om hvor vedkommende jobbet på vindturbinen da uhellet inntraff.

  • Arbeidet er stoppet midlertidig på anlegget og selve området der ulykken skjedde er sperret av, forteller Vestbø.

Begge mobile Skyrech kraner, som brukes under monteringen, er lagt ned inntil videre.

Politiet informerte søndag morgen kriseteamet i Sirdal kommune, men Tonstad Vindpark avslo hjelp og ville håndtere saken selv. Ordfører Jonny Liland i Sirdal bekrefter opplysningene og sier det er en svært tragisk hendelse med en slik ulykke. Hans tanker går til pårørende og etterlatte.

Kommunikasjonsansvarlig Henriette Sarah Holberg i Tonstad Vindpark bekrefter at det har skjedd en dødsulykke. Det jobbes nå med å kartlegge hva som har skjedd. Derfor kan de ikke gi mer informasjon i denne omgang.

Annonse

Søndag ettermiddag kom følgende uttalelse fra Tonstad Vindpark og SiemensGamesa Renewable Energy:

Dette er en trist dag for oss og alle våre partnere i Tonstad Vindpark. Natt til søndag mistet en medarbeider livet etter en fallulykke relatert til arbeid på bakken i vindparken.

 

Våre tanker går til de pårørende og til kollegaene våre som gjorde det de kunne for å redde liv. Vi gjør det vi kan for å ta vare på alle involverte. Vi samarbeider med politiet som har startet sine undersøkelser. Vi vil også sette i gang egne undersøkelser for å sikre at ulykker ikke skjer igjen.

 

Vi ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer før politiets arbeid  er avsluttet.

Tonstad Vindpark AS er et selskap eid i fellesskap av det sveitsiske infrastrukturfondet SUSI (80 prosent) og den franske energigiganten Engie (20 prosent).

Vindkraftparken er i grenselandet mellom Sirdal og Flekkefjord kommune. Like ved fylkesvei 42, som går fra Tonstad til Evje.

En turbin veier 650 tonn og har en høyde på 129 meter opp til rotoren. Der blir bladene (17 tonn hver) heist på plass og montert, hvert blad har en lengde på 70 meter. Total høyde når bladene er på plass er 199 meter.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-09-19 10.20.28.png

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-07-22 14.39.25.png

Bildene viser montering. Øverst er det et blad eller vinge som blir heist på plass og montert. Videre ser du vindturbinen i full høyde, 129 meter, i vindmølleparken. Foto: Lars Gomes Larsen, SiemensGamesa