Home>Alpint>Flere løyper er preparert
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-01-30 12.36.54.png
Alpint Front Skiløyper

Flere løyper er preparert

Nysnøen de siste dagene har gjort at det er blitt preparert flere løyper enn på lenge. Ifølge løypenettet til Sirdalsløyper er det kjørt løyper inn Hønedalen til Ånghelleren, over Finnstøl, Forsbergløypa, Furåsen og fra Nessetbrua til Deg. Pluss Flesebekk til Donsen. Ådneram må holde seg til Lyseveien og løyper til Grydalen og Sirekrok.
  • Herlig med nysnø og herlig med spor i alle løypene, sier Julie Olsen i Sirdalsløyper torsdag ettermiddag. Nå har det så vidt begynt å snø litt igjen og temperaturen er omkring null grader.

15- 20 centimeter nysnø de siste dagene, har også gjort bra for alpinbakkene. Både Ådneram og Fidjeland Skitrekk har tatt i bruk alle bakkene, så der er også forholdene gode.

Sirdal skisenter melder om rød løype som er åpen i Stolheisen i Tjørhomfjellet. Muligens blå løype også blir klar. Øystein Tjørhom er litt usikker på det. Ellers er Hulderheimen åpen og dobbelttrekket i Ålsheia går. Sist helg hadde Skisenteret 1600 besøkende på lørdag og søndag.

Foto: Her ser vi løypene som er kjørt opp torsdag, farget med grønt, lilla og oransje.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-01-30 12.21.59.png

Snødekke på fylkesvei 45 gjennom Hunnedalen til Øvre Sirdal.

LYSE- OG SIRDALSHEIENE 

Annonse

Stavanger Turistforenings føremeldinger for helgen er blant annet:

Veien inn Flatstøldalen er brøytet og strødd. Generelt er det lurt å følge kanten av vann som er under 800 meter. Pass på inn- og utoser. Det har ikke vært noe sørlig med kuldegrader så sjekk vann før du krysser.

Litle Aurådal 995 moh. 

Grautheller 770 moh. Veien inn Flatstøldalen er brøytet og strødd med grus.  Det er ikke nok snø før en kommer oppover langs veien til Holmevatn. Det er ok med snø innover mot Grautheller, fra Duge kraftverk og innover mot hytta. Vannet er islagt, men værs obs på overvann og at det ikke er målt tykkelsen på isen. Ovnen i stua er ødelagt. Glasset i døren er knust, og den er pr. i dag ikke forsvarlig å fyre med. Bruk ovnen på kjøkkenet i stedet.

Heiberghytta Grautheller 757 moh. Du kan hente mer ved på Grautheller og fyll gjerne på til neste gjest slik at de ikke kommer til tomt for ved.

Kringlevatn 940 moh.

Heibergtunet Storevatn 965 moh. Ruta fra Taumevatn og hytta på Heribergtunet Storevatn byr på blåst fokksnø, heldigvis blåser det på motsatt side av fjellet, lite tegn til skredfare. Gode stålkanter kommer godt med oppover den isete snøen. Snødybde rett i underkant av 1 meter snø. Ellers god is på vannet, 40 cm snø over

Taumevatn 750 moh. Greie snøforhold. Skareføre oppover til Taumevatn. Ikke kvistet enda og vi anbefaler å følge sommer ruta på grunn av åpne vann og bekker. Rundt hytta er det greit med snø. Taumevann er islangt.

Ådneram 580 moh.  Må opp i høyden får å få snøforhold.

Nysnø og fine forhold i Ådneram Skitrekk.

FRAFJORD- OG BJERKREIMSHEIEN

Greie skiforhold fra Lortabu til Sandvatn. Det er kvistet fra Mangærne (brua) til little Sandvatn.

Sandvatn 910 moh.  Det er kvistet fra Mangærne (brua) til Little Sandvatn. Pass på inn- og utoser. Fadderlaget skriver følgende:
En mild januar har ført til flere spørsmål om is og snø forholdene innover fjellet mot Sandvatn. Her kommer en status rapport om forholdene så langt i januar.
Det er lite snø i Hunnedalen, men nok til at skiene kan tas på ved bilen på Lortabu. Snømengden øker etter hvert som det går opp langs Lysebekken.
På toppen av bakken er det godt med snø for ski, selv om det er lite for årstiden. Vannene innover er trygge. Det vil si at det er flere lag med is. Det helt øverste laget er 30-40 cm slush og is. Det betyr at det kan komme vann og fuktighet i skisporene, men at det er trygt selv om det er mildvær. Dette gjelder både Blautevatn og Litle Sandvatn. Noen steder er det uvanlig store åpne råker ved inn- og utos, så hold ekstra stor avstand. De store bekkene er åpne.

Når det gjelder vinterløypa videre fra Sandvatn til Langavatn, så ble isen sjekket lørdag 25. januar.
Så lenge en holder seg til vinter traseen er det helt trygt. Så langt vi kjenner til er det et lite område på selve Sandvatn som foreløpig klassifiseres som utrygt. Isen ved Blesevatnet og Rundavatnet meldes å være som alle foregående vann, men at en må være oppmerksom og holde uvanlig stor avstand fra inn-oset på Rundavatnet, da det ser ut som stor vannføring i elva har forårsaket åpne ganger inn i isen. Om en planlegger tur fra hyttebyen i Hunnedalen opp til Sandvatn, så vær oppmerksom på at Øyarvatn ikke er farbart. Her er det åpne råker og usikker is.
Vær trygg, hold avstand!