Home>Arkiv>Flere tilbud i Sirdal Skimaraton
Arkiv Sport

Flere tilbud i Sirdal Skimaraton

Sirdal Skimaraton arrangeres for niende gang 7. mars i Ådneram. I 2019 var det 197 deltakere.

Rennet er i år blitt medlem av  Worldloppets Globale Skimaratonkalender og Rangeringssystem. Dette er noe for alle nivå av mosjonister.

Et smart og gjennomtenkt system som gir poeng til alle. En sprek Ola Nordmann på 60-70 år kan ende opp med premie fra selveste Worldloppet og internasjonal oppmerksomhet siden systemet har aldersgrupper som et turrenn. Worldloppet omfavner de mest populære langløp i 20 land. Over 100.000 deltar hvert år og 20.000 «stemplingspass» er utstedt. Ingen andre serier er i nærheten så store. Worldloppet ble grunnlagt i 1978.

Team-konkurransen (lag-konkurransen) som Sirdal Skimaraton innførte i fjor fortsetter. Dette er en ordning hvor flere deltakere melder seg på i samme team/lag og får en samlet poengsum. Det er bare de tre beste resultater per lag som teller, så i tilfelle en av lagets løpere har en dårlig dag så påvirker ikke det resultat. Team Veidekke vant i 2019.

For de som ikke liker press fra tidtaking så har det i alle år vært mulig med påmelding under samme lagnavn – en sosial ting å gjøre sammen. Individuelt er trimklassen uten tidtaking noe som øker for hvert år i deltakerantall.

Wenche Lægraid Kvæven vant kvinneklassen i maraton.

Smørestasjoner for hver mil ble innført i 2012. Senere kom rennet med egen byttesone for ski, som faktisk er lovlig. Ingen andre langløp har dette.

Annonse

Rennet har klasser på 45 km (helmaraton), 23 km (halvmaraton), 10 km og trimklasse uten tidtaking og lengdekrav. Det eneste skimaraton som virkelig passer alle.

Ekstraservice har alltid vært viktig for rennets konsept. I år igjen tilbyr rennet gratis kurs i skiteknikk for de som deltar. Det har gitt god deltakelse på kursene. Mye fin fremgang er vist og nye deltakere har meldt seg på skimaraton.

Påmeldinger i år går som normalt. Start og mål er på samme plass, like ved Ådneram skitrekk. Sen rennstart klokken 10:30 gjør at du ikke trenger overnatting lokalt. En enkel og praktisk logistikk som har vært lik i alle år.

Årets langløpkalender ser fin ut. Nå er kalender slik: Vasaloppet 1. mars, Skimaraton 7. mars, Sesilåmi 14. mars og Birken 21. mars.