Home>Alpint>Gode snøforhold i høyden
Alpint Front Skiløyper

Gode snøforhold i høyden

Skiforholdene i Sirdal er ikke så dårlige at du ikke kan gå på ski og få deg en tur, sier Julie Olsen, leder for Skiløyper, som har vært på leirskole i Ådneram med gode skimuligheter.
  • Jeg synes det er utrolig bra av løypemannskapene at de kan tilby så gode løyper i de rådene snøforholdene som er nå, sier kjentmannen Per Magne Sinnes (72).

Sinnes tok seg en kveldstur torsdag på 2,5 mil. Da benyttet han Sesilåmi-traseen fra parkeringsplassen på Haugen, forbi bommen på anleggsveien inn mot Ånghelleren og stoppet der den nye trafokiosken er kommet, noen kilometer innenfor bommen.

Etterpå gikk han ned til Haugen forbi skytebanen, returnerte til trafokiosken og gikk så ned sesilåmiløypa til parkeringsplassen igjen. Greie spor og skøytemuligheter, melder Sinnes etter kvelds økt.

Sinnes er damvokter i Sira-Kvina kraftselskap til daglig og tirsdag var de inne på Rosskreppfjorden for å måle isforholdene

  • Ikke gode muligheter for å gå på isen. På toppen var det snøslaps/snøslush (eller vaul som det kalles i Sirdal), sier Per Magne Sinnes.

Kommer du opp i høyder over 800 meter, er det rikelig med snø, 70-80 centimeter anslår Per Magne Sinnes om snøforholdene her.

Ånen Ådneram i Ådneram sier også at det vil bli gode skiløyper på Lyseveien, til Grydalen og Sirekrok til helgen.

Annonse

Julie Olsen, leder for Sirdalsløyper.

Sirdalsløyper melder at på Degveien til Deg er det fine forhold. Det samme er det oppover Hønedalen. Fra Nessetbroen til Kvæven er det mer isete.

Torsdag ettermiddag var det fire grader og litt småregn på Sinnes. Til helgen er det meldt 0 – 2 grader pluss.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-01-23 09.12.37.png

Alpint

  • Vi hadde 2.600 besøkende sist helg og det er vi svært godt fornøyd med, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter. Tallene inkluderer både Tjørhomfjellet og Ålsheia.

Når det gjelder Skisenteret har de åpnet ei løype i Hulderheimen og ei løype i Ålsheia. Nå jobbes det med å få ferdig en ny løype i stolheisen til helgen, men været avgjør om de klarer det.

Fidjeland Skitrekk har tatt i bruk fjellheisen og dermed er det fullt anlegg. Greie forhold melder Torbjørn Tjensvold.

Magne Ådneram i Ådneram Skitrekk melder også at de har tatt i bruk hovedtrekket helt til topps.