Home>Front>Mangler snø – snøkanoner må bli løsningen
Front Nyhet Skiløyper

Mangler snø – snøkanoner må bli løsningen

Det er biringt for Sirdal å være uten tilstrekkelig med naturlig snø for langrenn. Derfor må Tjørhomsprinten avlyses lørdag. Et skiskytterrenn som vanligvis samler over 100 deltakere i alle klasser, sier Arne Tjørhom, leder for Sirdal Skilag.

Tjørhom er fortvilet over den snøfattige vinteren. Det er første gang dette rennet er blitt avlyst. Han kan minnes da han gikk siste året på ungdomsskolen i 1989 at det var like lite snø som i år. Da måtte de trene på Duge helt til begynnelsen av februar.

  • Det er ikke noen kjekk utvikling med de ustabile snøvintrene. Sirdal Skilag trenger et snøkanonanlegg for langrenn. Det vil være til fordel for både de aktive, lokalt som regionalt. Samtidig vil et slikt anlegg også fremme interessen for bruk av anlegget til Sirdal Skiarena på Tjørhom, for Folkehelsen og turløpere..

Tjørhom liker dårlig at alle aktive må reise langveis for å kunne trene og konkurrere. Det er ikke noen ønskelig situasjon med den flotte skiarena som er anlagt på Tjørhom. Der er det opparbeidet lysløype på 3,75 kilometer. Håpet er å kunne utvide denne til fem kilometer.

Foto: Roger Grubben har fått utført treningene på Sirdal Skiarenas anlegg på et vis i vinter.

Roy Hegre jobber nå for å anskaffe et snøkanonanlegg til skistadion på Tjørhom.

  • Sirdal Skilag må komme i gang med prosessen for å anskaffe produksjonsanlegg for kunstsnø, sier Roy Hegre og Roger Grubben, som leder arbeidet med ny skiarena på Tjørhom.

Begge er fortvilet over at de ikke lenger kan planlegge med natursnø. Mangel på snø gir ekstra utfordringer for trener Roger Gruben som også har ansvaret for Sirdal videregående skole.

Annonse

Skilaget har fått 500.000 kroner fra Sparebankstiftelsen SR_Bank, men mangler 1,8 millioner kroner før de får et fullverdig snøkanonanlegg. Hegre håper de kan komme i gang med finansiering og tekniske løsninger det neste halvåret, slik at det kan være klar til neste vinter.

Grubben innrømmer at videregående skolen har hatt noen formiddagsøkter i Hønedalen den siste tiden. – Der har løypene vært imponerende bra. All honnør til de som har preparert løypene der, sier Grubben.

Onsdag kveld var det karusellrenn på skistadion på Tjørhom. Da gikk det bra med arrangementet, helt til regnværet kom. Da ble det bløt snø og sørpe.

Denne helgen skal det være rekruttsamling ved Sirdal videregående skole. 45 elever kommer for å delta i skiskyting, langrenn og fotball. Det er eventuelle elever som skal begynne på videregående skole neste høst.

Søndag morgen skal det være motbakkeløp i Tjørhomfjellet og omkring 80, nye og gamle elever, skal delta i fellesstarten. – Det kan bli et morsomt tiltak, sier Grubben.