Home>Alpint>Nysnø, frost og fine forhold
Alpint Turløyper

Nysnø, frost og fine forhold

10 – 20 centimeter med nysnø er kommet det siste døgnet i Øvre Sirdal. I morgen er det meldt om frost med noen kuldegrader. Det ser lovende ut med sol, men været lørdag og søndag er mer ustabilt. Da kan det variere mellom snø eller regn, alt etter høydemeter, siden temperaturen er rundt en grad, ifølge yr.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-01-09 13.28.44.png

Stolheisen i Tjørhomfjellet kjøres nå hver dag, melder Øystein Tjørhom ved Sirdal Skisenter. Huldreheimen er ikke klar, derfor jobber de med å finne en løsning for de minste.

Fredag blir det kveldskjøring i Ålsheia fra klokka 1700 – 1900. Trekket er også åpent lørdag og søndag, med nysnøen er det nå gode forhold.

Det samme melder Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland skitrekk. Forholdene er gode både i hovedtrekket og barnetrekket . Siste delen på toppen er ikke klar enda.

Magne Ådneram ved Ådneram Skitrekk kan også melde om at hovedtrekket er klar for bruk sammen med barnetrekket. Fjelltrekket mangler noe snø før det kan åpnes.

Langrenn

Annonse

Sirdalsløyper mellom om delvis gode forhold I skiløypene some er preparert for helgen. Etter nysnøen er nå løypene i Hønedalen, Sesilåmitrasèen og Flesebekk – Donsen klare og det meldes om gode forhold.

Mildværet har satt sine spor, spesielt i Fåråsen. Der er det planert for å bygge opp en såle før frosten. Det er mangel på snø og hull enkelte plasser.

Løypa fra Nesset til Deg har stort sett greie forhold, men litt lite snø mellom Haugen og Kvæven, melder Sirdalsløyper.

I Ådneram er Grydals-løypa klar. Det betyr oppkjørt løype på Lyseveien, opp til Grydalen og ned til Sirekrok.