Home>Hytter>Rekordmange hyttegodkjennelser
Hytter Nyhet

Rekordmange hyttegodkjennelser

137 fritidsboligenheter ble byggegodkjent av Sirdal kommune i fjor. En formidabel økning. Kommunen har aldri mottatt og godkjent så mange søknader for bygging av fritidsboligenheter som i 2019.

  • Økningen har nok sammenheng med ny kommunedelplan Nord. Gjennomsnittlig pleier vi å ha 70-80 søknader i året, sier Marit Røe, saksbehandler i kommunens byggeavdeling.

Statistikken forteller også at 600 saker ble godkjent som enkeltvedtak knyttet til plan- og bygningsloven. I tillegg var det 1.000 administrative vedtak.

Kommunen skal før byggestart godkjenne sanitæranlegg og vann- og avløpstilknytning. Fradeling, byggesøknad og ferdigattest skal innom byggeavdelingen.

  • Byggetillatelsen gjelder i tre år, så det er sikkert ikke byggestart med en gang, selv om de har fått tillatelse, sier Marit Røe.

Foto: Marit Røe har hatt et travelt år med alle søknadene.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2019-11-19 17.49.36.png

Kartskissen viser grovt hvordan hytteområdene er inndelt.

Med så mange godkjente fritidsboligenheter, er det rikt utbud for hyttekjøpere. Nå kan de velge og vrake i tilbud, gammelt som nytt, fra Ådneram til Tjørhom. Aldri har det vært så mange tilbud.

Annonse

Var innom Finn.no på torsdag og da var det 115 forskjellige tilbud. Bare på Gravatn-området var det 20 hytter til salgs. Tjørhomfjellet er det også ledige hytter og leiligheter. Ådneram og Suleskard har også flere prosjekter og tilbud av hytter.

Kommer du lenger nedover er det Fidjeland som frister med Fidjeland Fjellgrend. Sinnes byr på mange ledige hytter i Brendeheia, Sinneslia og Rubetødnan. Solheim Fjellgrend har også flere tilbud.

Det mest overraskende er ledige leiligheter i Sinnes Panorama, Sinnes terrasse, Sinnes Fjellstue og Sinnestunet.

Da salgsåret 2019 skulle gjøres opp, var det bare Solhytten og Sirdal Eiendom som hadde oppnådd sine budsjetter.

Om det har vært litt labert hyttesalg det siste halve året, er det svært mange som er interessert og gjerne vil kjøpe. Men de er foreløpig avventende. Når Laila Helleberg vil legge ut hyttene i Soleiknuten hyttegrend for salg snart, vil det sannsynligvis vekke ny stor interesse.