Home>Front>Sesilåmi medlem av Ski Classics
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-01-18 15.50.12.png
Front Nyhet Sesilåmi Sport

Sesilåmi medlem av Ski Classics

Vi har ambisjoner om minst 1500 deltakere i årets Sesilåmi. Vi har nå tatt tak og satser offensivt på utvikling og nyskapning av arrangementet, og en aktiv markedsføring for at rennet skal gjenoppstå som et av Norges største og mest attraktive skirenn, sier en optimistisk rennleder, Ørjan Ravndal.

I år arrangeres kraftprøven over fjellet fra Brokke til Sinnes lørdag 14. mars. Årets renn blir det 45. siden første Sesilåmi i 1976. Foreløpig er 550 deltakere påmeldt. Nytt av året er det inngåtte samarbeidet med den store internasjonale turrenn-aktøren Visma Ski Classic.

  • Vi har vist at vi er på rett vei, ved å snu trenden og skape vekst og utvikling de to siste årene. Men, vi har akselerert ambisjonene. Ved å bli en del av Ski Classics som et Challenger-renn, må vi jobbe videre med utvikling og kvalitetsheving av arrangementet. Det vil gi oss et kvalitetsstempel og gi oss svært god internasjonal profilering. Det vil kunne tiltrekke oss flere eliteløpere. Vi tror dette skal gi oss et stort løft, sier Ravndal.

Foto: Ørjan Ravndal gleder seg til å se antall deltakere i lagkonkurransen.

Wenche Lægraid Kvæven, Sirdal (til høyre) ble nummer tre i dameklassen. Elise Hay Opsahl, Stavanger Skiklubb ble vinner og Helene Salte Håland fra Kverneland fikk 2. plassen.

En annen nyhet er at Sesilåmi blir første skirenn i Norge der det innføres en egen klasse for lagkonkurranse. Fokus vil være å gjennomføre denne styrkeprøven som et lag: Sesilåmi sammen.

Minilåmi for de minste er også et populært tiltak. Ravndal håper på 300 startende dette året. Dette passer godt for Sirdøler, hyttefolk og dagsturister.

  • For å klare å utvikle rennet videre og vokse mot gamle høyder (3.000 deltakere), trenger vi økonomisk støtte. Utviklingsarbeid er kostnadskrevende. Vi mener at et større og sterkere Sesilåmi vil i langt større grad bidra til å profilere Sirdal som vintersportssted, mener Ravndal.

Rennlederen opplyser at de opererer med et økonomisk budsjett på 1,5 million kroner. Setesdal Regionråd støtter med 100.000 kroner. Sirdal kommune støtter med 105.000 kroner, mens kommunene Valle og Bygland foreløpig ikke har svart.

Annonse

Kjentmannen Per Magne Sinnes opplyser at det er bra med snø i heiene. Fra 800 meter og oppover er det minst 70 – 80 centimeter. Går du fra målområdet Sinnes skule og innover Hønedalen et par kilometer, er det rikelig med snø.

Sesilåmiløypa krysser ingen vann, men det er noen bekker og elver som må krysses. Er det mildvær, klarer man som regel å lage ”vei” over med snø. Det har gått greit hittil. Verst har det vært i målområdet med å krysse elva Sira i de snøfattige vintrenene. Nessetbrua er nå redningen, hvis det blir mildvær når løpet arrangeres.

Sandnes-løperen Sjur Gabrielsen Obrestad hadde bestetid og gratuleres av Thor Jørgen Tjørhom (fra venstre), rennleder Ørjan Ravndal og Gaute Tjørhom fra arrangøren.

I fjor var det en kraftprøve. Lett snøvær og litt vind. Dårlig sikt sammen med jordmørke på det 53 kilometer lange løpet.

Wenche Lægraid Kvæven, Sirdal ble nummer tre i dameklassen. Elise Hay Opsahl, Stavanger Skiklubb ble vinner og Helene Salte Håland fra Kverneland fikk 2. Plassen.

Sandnes-løperen Sjur Obrestad Gabrielsen ble vinner av løpet med bestetid på 2.43.03. Han var ti sekunder bedre enn favoritten Joar Thele (fra Flekkefjord) som representerer Lyn i Oslo. Marius Harv fra Oddersjå ble nummer tre med 2.51,35.

Nesten 1.000 deltakere på fjorårets Sesilåmi.

Gunn Rita Dahle Flesjå gjennomførte Sesilåmi for første gang i fjor.