Home>Nyhet>Teo reddet fra fjellhylle
Nyhet

Teo reddet fra fjellhylle

Nyttårsaften opplevde familien Øyvind Gjesteland fra Stavanger en dramatisk historie, da hunden deres forsvant i Tjørhom-traktene. De var på tur ved Øystein-helleren, like ovenfor Tjørhom kraftstasjon.

Mens familien rigget til for grilling og kos i det fine været, forsvant hunden Teo. Ved første øyekast var den ikke å se. Leting ble igangsatt og så hørte de lyder nedfor helleren. Det viste seg at hunden hadde falt utfor noen skrenter. Øyvind prøvde å komme seg ned til hunden men det gikk ikke på grunn av snø og glatte berg.

Der stoppet kontakten. Hva gjør vi nå, var spørsmålet. Her må det hjelp til for å få hunden opp. Neste stup fra fjellhylla, hvor Teo oppholdt seg, var 50-60 meter rett ned.

Øyvind tok kontakt med Røde Kors, Speiderne, Brannvesen og politi. Ingen kunne hjelpe umiddelbart.

  • Så kom den reddende telefonen fra Speiderne i Ådneram. Der var det noen erfarne fjellklatrere som var på vakt. Det var imidlertid første gang de måtte bruke sin utdannelse til henting av hund. Etter halvannen time hadde vi fått hjelp, sier Øyvind.

Klatrerne hadde høy kompetanse og de startet umiddelbart å fire seg nedover på fjellhyllene til de var framme hos Teo. Heldigvis oppførte hunden seg rolig og de fikk festet noen tau rundt den før de begynte å heise den oppover igjen.

– Det ble en lykkelig slutt på en dramatisk historie. Vi er svært takknemlige for at det finnes slik ekspertise i beredskap i Sirdal. Vi kan ikke få takke Marianne Haugvaldstad, Ask J. Støre og Thomas Sandvik nok for den hjelpen og innsatsen de viste, forteller Øyvind Gjesteland.

Annonse

Speidernes klatregruppe ved Frikvarteret i Ådneram var fra venstre Marianne Haugvaldstad, Thomas Sandvik og Ask J. Støre.

Det røde merket viser fjellhylla hvor hunden oppholdt seg før den ble reddet.