Home>Front>Varetelling etter romjulsrekord
Front Næringsliv Nyhet

Varetelling etter romjulsrekord

Vi har hatt romjulsrekord dette året. Aldri hatt bedre omsetning før jul og nyttår, sier Geir Helge Tjørhom, eier av Joker Sinnes.

Det har vært jevnt godt besøk i hyttene på denne årstiden, mens det nok har vært mindre besøk i campingvognene. Det merkes på salget av gassbeholdere.

1. nyttårsdag hadde Geir Helge og kona, Gerd Madland, med seg 15 medarbeidere til vareopptelling, fast ansatte i tillegg til ekstrahjelp av skoleungdommer. De startet på formiddagen og var ferdig utpå ettermiddagen.

Foto: Jarle Tjørhom bruker butram-skanner til å registrere varene.

Geir Helge Tjørhom er fornøyd med romjulssalget.

Jarle Tjørhom bruker en butram-scanner og nærmest ”raser” over hyllene der noen har vært i forkant og telt antall varer. – Når antall varer er telt opp, er det lett å scanne inn og få den rette oversikten over varene, sier Jarle.

Over 1.600 varesorter må telles denne dagen. Når alle varene er registrert, blir det full oversikt via datakjøring. Torsdag kommer revisor på besøk klokka ti for å ta stikkprøver og se at alt stemmer.

Annonse

  • Telling på en 1.nyttårsdag gjør ingen ting. Dette er bare kjekt å være med på, sier Kristina Smedegård.

Kristina Smedegård trives med å telle varer.

Jarles scanner er bærbar og kan benyttes i hele butikklokalet, mens grønnsaker og frukt, for eksempel, må kjøres til kassen for veiing og scanning. I butikken er det en rolig atmosfære, en brå overgang fra romjulsdagene med mye turister og lange køer periodevis. De fleste skoleungdommene har musikk i ørene og derfor er det så rolig i lokalene denne onsdagen.

Andreas Jomås (fra venstre) er med på varetelling sammen med Helen Trydal og Gerd Madland.

  • Vi har mest svinn innen bakervare, frukt og grønt, samt kjøttvarer. Alt med datostempling må passes nøye på, sier Geir Helge Tjørhom.

Varetellingen går unna i rekordfart, langt raskere enn da Geir Helge startet i denne bransjen. Snart er elektroniske hyller framtidens løsning. Da registreres alle varer som plukkes i hyllene automatisk og daglig blir det oppdatering hos engrosfirmaet Asko. Da kan deler av varebestillingen foregå automatisk. Det kan på sikt bli framtiden for Joker Sinnes også.

Her er det mange småting som er telt opp og klar for scanning.

Johan Tjørhom er med på varetellingen.