Home>Front>Eventyrlig dag på fjellet
Front Turløyper

Eventyrlig dag på fjellet

Så kom drømmedagen. Noen minusgrader. Sol og nesten vindstille. Glimrende føre. Alle vi møtte var bare fornøyde med onsdagen og gliste fra øre til øre. Endelig en flott dag i løypene og alpinbakkene.

Sirdal Huskyfarm driver med hundespannkjøring på en rundløype på golfbanen. Hvis du er interessert, er det bare å booke ledig tid på www.sirdalhuskyfarm.no

  • Normalt driver jeg denne form for hundekjøring på Runtleneset vinterstid, men i år er jeg uten snø. Derfor golfbanen, sier Odd Kvinen, eier av Sirdal Huskyfarm.

Familien som ønsker å kjøre hundespann, får klappe og bli kjent med hundene først. Viktig med god kontakt mellom barn og dyr.

  • Vi har ikke krav til ferdigheter for gjestene. Det læres under veis, sier Kvinen som legger til at det er komplisert med lange turer også dette året.

John Olav Haga fra Smølåsen har en hvil på trappa på Kvæven med hunden ”Mino”.

  • Helt topp forhold. Bra føre, men det blåste heftig i morges på Smølåsen og det samme var tilfelle i går, forteller John Olav Haga.

Tirsdag ettermiddag tok han seg en tur med hunden til Urdalskaret, men det blåste svært mye så han snudde før mørket kom. Hjemturen fra Kvæven på onsdag gikk over Deg og løypa opp til Smølåsen.

Familien Kvame på tur og fra venstre ser vi Marie J., Roar og Sara Kvame.

  • Kjempeflott på siste dag en vinterferien. I morgen er det tilbake til arbeid, forteller familien Kvame som holder til i campingvogn på Fidjeland.

God avslutning på ferien, etter noen tøffe dager i starten med nedbør og mye vind.

Gode spor og flotte turløyper som er oppkjørt.

Harry Breiland hadde sin andre lange treningstur før Sesilåmi.

Harry Breiland og en kompis var onsdag på tur fra Kvæven og ned til Neset, opp Nessetdalen og snudde ved Bommen og retur.

Annonse

  • I år er det blitt lite skigåing. Har vært en dagstur til Sirdal før i år. Nå trenger jeg trening til Sesilåmi, forteller Harry Breiland.