Home>Arkiv>Hunnedalen stengt – glatte veier
Arkiv Været

Hunnedalen stengt – glatte veier

Hunnedalen eller fylkesvei 45 ble stengt ved bommen på Øvstabø og fram til Gravassryggen i 15-tiden lørdag. Sterk kuling og snøfokk var årsaken til at veien ble stengt.

Uværet med sterk vind fra øst og snø kom som meldt på lørdag. Brøytebilene kjørte i ett for å holde fylkesveiene åpne og det samme gjorde traktorene for å holde åpne veier i hyttefeltene. De fleste skitrekk ble stengt og bare Hulderheimen og Ådneram hadde åpent for publikum.

To skibusser kjørte seg i morges fast like ovenfor Øvstabø-bommen i løssnøen. De ble stående fast i snøfokka og måtte ha bergingsbil for å trekke dem løs.

Foto: For bilistene var det svært dårlig sikt.

Bjørn Endre Oftedal og Line Aase på tur fra Andetjønn til Kvæven.

Ellers melder både brøytebilsjåfør Hans Kristian Fjeldsaa og brøytesjåfør på traktor, Roy Hegre, at det ble glatt veibane på nullføre når de hadde brøytet. For å holde veiene åpne og full bredde på veibane, er det viktig å kjøre regelmessig slik at snøen ikke skal fyke i fenner.

En brøytebil kjører fylkesveien 975 fra Ådneram til Dorga, mens den andre holdt Hunnedalsveien og fylkesvei 45 åpen fram til 15-tiden før stenging.

Annonse

Snakket med bilister som hadde kjørt gjennom Hunnedalen i dag, og sikten var heller dårlig i perioder.

Gjert Dørheim har dekket til ansiktet i uværet.

Det samme var det for de mange som var ute på skitur i dag. Kraftige vindråser fra øst, var ubehagelige. Men ellers var det friskt med en tur i dette været med, vind og snøfokk.

Driftsleder Roy Kleiberg ved Sirdal Skisenter forteller at Ålsheia ble stengt klokka 1130, mens stolheisen i Tjørhomfjellet ble stengt en halvtime senere. Da blåste det opp i mot 30 m/s.

Marius Knutsen måtte dekke til ansiktet i den sterke vinden.