Home>Arkiv>Hunnedalsveien stengt – trekkene er åpne
Arkiv Været

Hunnedalsveien stengt – trekkene er åpne

Fylkesvei 45 eller Hunnedalsveien er fortsatt stengt. Alle alpinbakkene er åpne etter snøværet i går kveld og natt. Mesteparten av skiløypene er også tråkket og klar for turistene. Omkring 20 centimeter nysnø er kommet.

Lørdag var det vått, med veksling mellom regn og snø. Senere på kvelden gikk det over til minusgrader og da ble snøen lettere. Det medførte fenner og vanskelige kjøreforhold. Vindstyrken var oppe i kuling mesteparten av kvelden og natten.

Hunnedalsveien er stengt fra Gravassryggen til Rogalands grense. Det jobbes nå med å brøyte veien og snøfreser er kjørt inn i området for å fjerne snømengdene.

  • Hvis vinden roer seg, er det håp om at veistrekningen kan bli åpnet i løpet av dagen, sier byggeleder Fred Jonny Vikøren i Statens Vegvensen.

Magne Ådneram i Ådneram Skitrekk forteller at det mange plasser var fenner opptil to meter høye. De har jobbet hardt i natt for å åpne trekkene søndag. Fjelltrekket er mer usikkert.

Samme kan Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk fortelle, men fjellheisen åpnes ikke i dag. Mye nysnø og fare for ras er årsaken til det.

Sirdal skisenter melder også om åpne heiser i Tjørhomfjellet, Nystøl og Ålsheia. Fjellheisen i Ålsheia er stengt.

Annonse

Foto: Tråkkemaskinene har klargjort løypene på morgenkvisten.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-23 08.40.59.png

Fylkesvei 45 eller Hunnedalsveien er fortsatt stengt.