Home>Alpint>Løypene og bakkene venter på deg
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-13 10.07.20.png
Alpint Front Skiløyper

Løypene og bakkene venter på deg

Nå kjører løypemaskiner og tråkkemaskiner for fullt for å klargjøre langrennsspor og alpinbakker. Den siste uken er det kommet mellom 40 og 80 centimeter med snø. Torsdag ettermiddag var det 3,5 minusgrader.
  • Glimrende forhold. Helt fantastiske alpinbakker nå, forteller Magne Ådneram fra Ådneram Skitrekk, som nå holder på å bygge hopp i bakken.

Torbjørn Tjensvold fra Fidjeland Skitrekk og Øystein Tjørhom fra Sirdal Skitrekk har de samme meldinger. Utrolig gode forhold etter all nysnøen.

Tjørhom kan fortelle at Nystøl blir preparert og klar til helgen, med kjøring fra Tjørhomfjellet. I stolheisen er også det grønne spor tre klar for bruk.

  • Endelig er det kommet mye snø og det gleder oss. Værmessig ser det også lovende ut for fredag og lørdag så langt, sier Øystein Tjørhom.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-13 11.14.00.png

Løypekartet viser at de fleste løyper er preparert.

Ånen Ådneram forteller at målestokken viser 85 centimeter nederst i skitrekket. På høyden er det godt over meteren. Han har nå kjørt opp løyper i Flatstøldalen, Sirekrok-løypa, inn til Grydalen og deler av Suleskard.

  • I løypene er det greit å gå på ski, men utenfor kan det være utfordringer med bekker, hull og myrsig noen plasser, sier Ånen Ådneram.

Sirdalsløyper har klargjort de tradisjonelle løypene med Forsbergløypa, Fåråsen, Nesedalen, Hønedalen, Urdalskaret, Fiskebudalen, Tjørhom – Nesset, Tjørhom – Flesebekk og fra Nesetbrua til Deg langs elva Sira.

Annonse

Julie Olsen i Sirdalsløyper forteller at det bare er gode forhold i løypene nå.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-13 09.51.28.png

Kåre Nedland målte 103 cm på Donsen torsdag morgen.