Home>Front>Mye vind og ingen nedbør
Front Været

Mye vind og ingen nedbør

Værvarslingen slo ikke helt til på tirsdag, da de meldte mye vind og snø. Det ble en del vind, liten kuling og frisk bris på formiddagen, 9-11 m/s fra øst nordøst. Noen minusgrader men ikke noe nedbør.
  • Fidjelandsvær av verste sorten med østavind, sier Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk. – Med den vinden, var den ingen vits å åpne trekket på tirsdag.
  • Vi måtte stenge stolheisen i Tjørhomfjellet en liten time midt på dagen. Da var vindkastene oppi 23 m/s og det er litt for mye, sier Roy Kleiberg, driftsleder ved Sirdal skisenter.

Han er fornøyd med at trekkene mellom Tjørhomfjellet og Ålsheia nå er kommet på plass.

Yr advarer om at det for Sirdalstraktene er betydelig snøskredfare, fare for snøfokk og det er ventet mye snø, opptil 20 centimeter. Vinden skal avta utover dagen.

Venter på tur i Huldreheimen Fredrik, Marius, Hedda, Eric og Frida.

Stavanger Turistforenings føremeldinger

Det er kommet mye snø i høyfjellet og helt ned i 400 moh. Får vi litt kuldegrader nå går det mot en lovende påske.  Flere hytter vil akkurat nå ha snø godt opp mot eller over taket. Ta med spade og forsikre deg om at det også er spadd frem nødutgang før en legger seg til å sove. 

Følgende viktig melding til de som har tenkt seg på hyttetur: 

Annonse

Det er kritiske forhold for villreinen i høyfjellet. De finner ikke mat der de pleier, og trekker derfor ned i hyttefelt og dalsider. Vi har derfor utsatt kvistingen fra Ådneram og nordover. Vi oppfordrer til å gå andre steder enn til Taumevatn, Storevatn og Grautheller akkurat nå. Disse hyttene er derfor blokkert for sengebestilling fram til 2 mars.  Vi følger med på situasjoen fremover og oppdaterer evt endringer. 

Det er kvistet fra Skreå til Tomannsbu. 

Det er kvistet fra Lortabu og videre opp til  opp til elven. Det er videre kvistet fra Mangærne (brua) til little Sandvatn. Pass på inn- og utoser. Det er litt krevende å komme seg ned til selve broen.

Det vil bli kvistet hele strekningen inn til Sandvaten, Langavaten, Blåfjellenden og Tomannsbu så raskt forholdene og vannene er trygge for scooter.